Maak met je vrienden een video, via Facebook Riff

Facebook-Riff
Facebook lanceert vandaag een nieuwe app genaamd Riff, waarmee je door korte clips door te sturen, samen met je vrienden een video samenstelt.

Als je van plan bent om de Riff-app te gebruiken, is het raadzaam om een groepje vrienden op te trommelen, want dan wordt Riff pas echt leuk. Een Riff begint als één iemand een video van 20 seconden opstuurt, waar vervolgens een vriend op reageert met zijn of haar eigen 20 seconden durende filmpje.

Viral
Dit filmpje zal vervolgens te zien zijn in de tijdlijn van zijn of haar vrienden, zodat de video steeds verder verspreid wordt naarmate er meer en meer mensen er hun eigen filmpje aan toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen om deze video’s in een besloten groep te delen, al is het volgens Facebook pas echt leuk als een simpele video uitgroeit tot een viral internethype.

De functies van Riff zijn (nu nog?) erg beperkt. Zo is het niet mogelijk om de geschoten video te bewerken. Je kunt hem alleen accepteren waarna je hem doorstuurt, of weigeren om opnieuw een poging te doen. Ook kun je geen video’s uit je camerarol gebruiken voor een Riff. Riff is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *