StemTinder: Politieke partij kiezen door politici te swipen

StemTinder
Een passende date vinden met Tinder is enorm efficiënt, dus zouden we deze techniek graag ook op andere plaatsen tegenkomen. Bij een stemwijzer bijvoorbeeld, zo demonstreert StemTinder.

Naar links en rechts swipen om iets te beoordelen zit immers zo ingebakken in onze hersens, dat we dezelfde techniek ook kunnen gebruiken om onze politieke voorkeur te bepalen. Online stemwijzers worden immers steeds populairder, en dat geldt al helemaal voor de Provinciale Statenverkiezingen die op 18 maart plaatsvinden.

Zondag met Lubach
Het VPRO Programma Zondag met Lubach bedacht daarom een slim alternatief om de stemwijzer naar 2015 te tillen: StemTinder. Een website waar je eerst je provincie kiest, en vervolgens puur op uiterlijk gaat kijken welke mensen er volgens jou wel of niet betrouwbaar uit zien. Aan de hand van jouw swipegedrag krijg je een stemadvies, compleet gebaseerd op uiterlijk.

Je kunt StemTinder zelf proberen via deze link. Gisteravond bewees Emile Roemer (SP) in de uitzending hoe goed deze nieuwe stemwijzer werkt:

[gv data=”sqwB4LEptw0″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *