Sterker gerucht voor iPhone 7 zonder headphonejack

Dag jack
Gaat Apple zijn eigen witte snoertjes doorknippen? Geruchten uit de tussenhandel worden steeds sterker.

Een aantal weken geleden kwam het gerucht als eerste via een Japanse site naar buiten: Apple werkt aan een iPhone 7 waar geen 3,5 mm gat in zit waar je je koptelefoon in kunt pluggen. De enige uitgang die erop komt te zitten is de eigen lightninguitgang, waar je het toestel ook moet opladen.

Nu gooien er weer twee Chinese sites die contacten hebben met Apples toeleveranciers olie op het vuur: Apple schrapt volgens hen de 3,5 mm jack en komt met een bluetooth headset. Geruchten zijn natuurlijk geruchten, maar het zou wel kunnen verklaren waarom er ineens een hoop bluetooth-headsetjes tevoorschijn komen op CES 2016 in Las Vegas.

Naast de bluetooth headsets zijn er ook al lightning-exemplaren op de markt. Als het echt zo ver komt, dan is het ook te verwachten dat er een adapter komt die het digitale signaal van de lightning omzet naar een analoog signaal voor je 3,5 mm jack. Je telefoon wordt er alleen niet handiger van.

6 reacties

  1. Ik gebruik voor mijn Note 3 sinds kort een bluetooth koptelefoon en laad de telefoon draadloos op. Feitelijk heb je dan geen uitgang meer nodig voor een kabeltje. Het grootste nadeel is dat een bluetooth headset natuurlijk op batterijen zijn ding doet en dat deze natuurlijk op de verkeerde momenten op raken.

  2. De 3,5mm jack moeten ze natuurlijk opgeven voor de micro-usb die ze moeten gaan gebruiken voor het opladen. Dan kun je de lightning blijven gebruiken voor synchen en bijvoorbeeld Philips Fidelio headset met lightningjack.

  3. Het grootste nadeel van bluetooth is nog steeds dat het energie vreet. Zelfs BLE. Kan me haast niet voorstellen dat apple zijn klanten dwingt om tech te gebruiken die actief de accuduur van de telefoon vermindert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *