Sterven toetsenborden langzaamaan uit?

Auteur: , 7 Reacties
Throne of Keyboards

We zien steeds meer alternatieve manieren om de computer te bedienen langskomen. Xbox heeft Kinect, de Playstation heeft de eye-camera, en natuurlijk heeft elk tablet en smartphone een ingebouwd touch-toetsenbord. Is er nog wel toekomst voor de traditionele toetsenbord-en-muis-combinatie?

Andy Wilson, onderzoeker bij Microsoft, zegt tijdens een interview dat toetsenborden over hun hoogtepunt heen zijn. Uiteindelijk zullen ze allemaal vervangen worden door andere vormen van input. Microsoft onderschatte de iPhone bij zijn introductie gigantisch vanwege een gebrek aan fysiek toetsenbord, maar lijkt geleerd te hebben van die fout.

Wilson geeft ook aan dat de toetsenborden zoals wij die kennen mogelijk uiteindelijk een niche gaan vinden bij veeltikkers zoals programmeurs en bloggers. De consument, die weinig langer tikt dan een emailtje van 200 woorden, zal tekst uiteindelijk op een andere manier aan de computer gaan voeden.

Systemen zoals de Kinect werken goed als de gebruiker maar een paar keuzes heeft op het scherm. De resolutie kan dan laag blijven (links is keuze 1, rechts keuze 2, en het systeem hoeft maar 2 staten te onderscheiden) en de nauwkeurigheid maakt niet veel uit. Maar de precisie die wij met een muis behalen zal voorlopig lastig zijn om te evenaren met een dergelijk systeem.7 reacties

LOL, ik gebruik precies hetzelfde toetsenbord wat op het plaatje staat weergegeven. Een HP trouwens. :P
Ik weet niet, speech to tekst software bestaat al 20 jaar, De nokia 3310 had al stemherkenning maar het word nog steeds niet massaal gebruikt. Ik zeg altijd: Er is geen toetsenbord die tikt zo als hij thuis tikt
Ik zweer nog altijd bij m’n Logitech UltraX Flat bij m’n desktop-pc en m’n laptop-dock.
http://ic.tweakimg.net/ext/i/productsurvey/2176/1643.jpg Ik ga zelfs zo ver dat ik er nog één nieuw in de verpakking heb liggen, want ze zijn nieuw niet meer leverbaar. Just in case.
@RRRobert: bijzondere keus, ziet er basic uit maar zal waarschijnlijk lekker tikken. Zelf heb ik een Zboard “gaming keyboard” maar ik heb altijd de standaard layout erin liggen. Ooit eens gekregen van een failliete game review site. Leek me fun om te proberen maar de standaard layout bleek erg lekker te tikken. maar ik merk na bijna tien jaar gebruik dat de F en J hun “riggeltejs” verliezen dus in het donker grijp ik mis. Heb al een aantal toetsenborden met backlight op het oog.
@Laue: De Logitech G110 voldoet mij heel goed!
Andy Wilson vergeet de gamers, die verkiezen zeker een (mechanisch) toetsenbord of gamepad over een touchscreen. Kinect is te lastig en niet altijd bruikbaar. Ikzelf gebruik een chicklet op mijn laptop (typt goed, en de platte layout is gemakkelijk om snel van plaats te wisselen) en een Logitech G105 op mijn desktop (€20 inclu verzending, goeie deal).
Net als het papier? Dat is al 30 jaar aan het uitsterven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).