Steve Jobs-film gaat op 30 oktober in première

Auteur: , Geen reacties
Steve Jobs-film gaat op 30 oktober in première

Het Leiden International Film Festival krijgt de primeur.

De film over het leven van Apple-oprichter Steve Jobs, gemaakt door regisseur Danny Boyle en scenarioschrijver Aaron Sorkin, gaat in de VS op 9 oktober al in première. Wij moeten nog even wachten tot 30 oktober, dan zal de film hier voor het eerst draaien. De film, die door Variety als Oscar-waardig wordt bestempeld, opent de tiende editie van het filmfestival in Leiden. Op 3 december draait ‘ie in de bios.

Mede-oprichter Steve Wozniak heeft zijn goedkeuring over de film al gegeven, maar huidig Apple-ceo is er minder over te spreken. Onlangs zei Tim Cook dat films over Jobs opportunistisch waren, iets dat hij haat. Aaron Sorkin reageerde daar met niet mis te verstane bewoording op:

“Als je een fabriek hebt vol met kinderen in China die telefoons assembleren voor 17 cent per uur dan heb je een hoop lef om iemand anders een opportunist te noemen.”

Burn.

In de film speelt acteur Michael Fassbender de rol van Steve Jobs, bijgestaan door Seth Rogen die in de huid van Wozniak anv kruipt. De tweede trailer van de film zie je hieronder.

Een stukje achter de schermen met Seth Rogen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).