Steve Jobs liet zijn kinderen niet met een iPad spelen

Auteur: , 3 Reacties
Kleuter op iPad

Steve Jobs had liever niet dat zijn kinderen de iPad gebruikten, zo is onlangs bekend geworden.

Verslaggever Nick Bilton vroeg in 2010 via de telefoon aan Steve: “So, your kids must love the iPad?” Maar hij antwoordde: “They haven’t used it. We limit how much technology our kids use at home.

Ook Walter Isaacson, de auteur van het boek “Steve Jobs,” kon dat beamen. Hij bracht natuurlijk veel tijd door in het huis van Steve. Op de vraag of het gezin veel Apple gadgets gebruikte gaf hij volgens The New York Times de volgende reactie:

“Every evening, Steve made a point of having dinner at the big, long table in their kitchen, discussing books and history and a variety of things. No one ever pulled out an iPad or computer. The kids did not seem addicted at all to devices.”

Er zijn overigens meer tech-CEO’s die niet enthousiast zijn over het gebruik van gadgets door kinderen. Evan Williams, één van de oprichters van Blogger, Twitter en Medium, zei dat hun kinderen de beschikking hebben over honderden boeken, in plaats van een iPad. Ze kunnen de boeken op elk moment halen en lezen. Zelfs Chris Anderson, voormalig Wired-hoofdredacteur (nu CEO van 3D Robotics), heeft het huiselijke gadgetgebruik aan banden gelegd, omdat hij de ‘gevaren van technologie’ zelf aan den lijve heeft ondervonden.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië publiceerden onlangs een studie waaruit bleek dat kinderen die geen elektronische gadgets mochten gebruiken een veel beter gedrag en sociale vaardigheden vertoonden. Binnen een paar dagen.

We schreven overigens al eerder over het fenomeen dat de Amerikaanse tech-elite hun kinderen bewust beschermt tegen het massale gebruik van gadgets. Een leidinggevende op de communicatieafdeling van Google liet destijds weten: ‘Het idee dat een app op een iPad mijn kinderen beter zou kunnen leren lezen of rekenen, is absurd.’ Hij stelde overigens dat hij niet tegen computers is, ook niet in privégebruik. Hij heeft zelf een iPad en een smartphone, maar hij leert zijn dochter nog niet hoe ze Google moet gebruiken, want waarvoor zou ze dat op haar leeftijd nodig hebben? Lees het gehele artikel daarover HIER!3 reacties

Was toch een bijzonder heerschap, die Steve Jobs. Hersenspoelt de halve wereld met zijn overhyped/priced apparatuur, en zijn kinderen voedt hij correct op en onthoudt hij van die spullen.

Hoewel ik het niet toe wil geven heb ik toch respect voor die man, ook hoe hij als “nerd” hip kan zijn, tot het punt dat bijna iedere Apple klant zijn biografie koopt.
een beetje zoals Al Gore, die was even hypocriet. heel hevig gaan op de klimaatverandering maar zelf per dag zoveel energie verspillen in zen villa dan 40 gezinnen!
@Jantje_555: die is* want hij leeft wel nog steeds

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).