‘Steve Jobs sprak al in 2008 over eerste Apple Car’

De Apple Car kwam al in 2008 ter sprake
Nest-topman Tony Fadell heeft een interessant boekje open gedaan over de Apple Car, die al veel langer op de planning staat dan wij eigenlijk denken.

Vooropgesteld: de Apple Car bestaat officieel nog niet, maar het moet gek lopen wil de auto uit Cupertino er niet komen. Zelfs Steve Jobs overwoog namelijk al om een eigen auto te bouwen, zo blijkt uit een recent interview met Fadell. Hij weet als geen ander hoe de lijnen binnen Apple lopen, want hij werkte er zelf voor hij bij Nest begon.

“Steve en ik hebben tijdens een aantal wandelingen weleens over de Apple Car gesproken. Dat was in 2008. We vroegen onszelf af wat voor auto we zouden moeten maken, hoe het dashboard eruit zou zien en voor welke brandstof we moesten kiezen. We waren echter te druk met andere producten en projecten, waardoor het destijds niet van de grond is gekomen.”

Nog geen reacties

  1. even een correctie:

    die al veel langer op de planning staat dan wij eigenlijk denken = die al veel langer op de planning staat dan ik eigenlijk denk.

    (en dan bedoel ik niet mezelf, even voor de duidelijkheid).

  2. Er werd bij de eerste Cars film van Disney waar een auto met Apple logo in rijdt al gespeculeerd over de komst van een auto van Apple. Meer dan 8 jaar geleden waren er al gesprekken tussen Steve Jobs en toenmalig Volkswagen-baas Martin Winterkorn. Dus dat Apple er mee bezig was wisten we al heel lang….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *