Steve Jobs vond deze Apple- producten bagger

Steve Jobs vond deze Apple- producten bagger

Steve Jobs vond deze Apple- producten bagger

Maar ze werden wel een succes, ondanks wat Steve Jobs vond van de Apple- producten. Check ze snel hier.

De medeoprichter van Apple overleed natuurlijk veel te jong. En dat is alweer tien jaar geleden. Hij stond bekend om zijn eigenwijze manier van werken en zijn presentatiestijl. Tevens had hij een duidelijke visie omtrent de producten van zijn bedrijf. Vond hij iets niet goed, dan zei hij dat. Maar hij heeft niet altijd gelijk gekregen.

Steve Jobs mening over Apple- producten

Zo zie je maar. Zelfs de meest succesvolle ondernemers kunnen het fout hebben.

  • Beginnen we met de AirPods. In Parijs tijdens een persconferentie liet Jobs zich niet heel positief uit over deze apparaten. Hij zei: “Het probleem met bluetoothkoptelefoons is dat je niet alleen je AirPod moet opladen, maar ook je koptelefoon. Niemand zit daarop te wachten. Iedereen haat het.” Misschien daarom duurde het nog elf jaar voordat de AirPods toch gelanceerd werden onder leiding van Tim Cook. Hij heeft het probleem dat Jobs beschreef opgelost, doordat de AirPods verbonden zijn met bluetooth met je iPhone. Ze worden opgeladen in het opbergdoosje wanneer je ze toch niet gebruikt;

  • Grotere iPhones. Afgelopen jaren zijn smartphones aanzienlijk gegroeid. Jobs vond het maar niks. Het beste formaat was die van de iPhone 4, vond hij. Die is 3,5 inch en zo kon je overal bij met je duim. Hij dacht ook dat de grote smartphones slecht zouden verkopen. Niks is minder waar!

  • Andersom was hij weer niet gecharmeerd van kleinere iPads. In 2010 verscheen de eerste iPad en het werd de populairste tablet ter wereld. Er verschenen ook vele varianten van. En dus ook een kleinere versie: de iPad Mini. Deze zou in sommige gevallen handiger kunnen zijn. Jobs geloofde er niet in en zei: .”Wil je een kleine iPad goed kunnen gebruiken, dan moet je een kwart van je vingers eraf halen met schuurpapier.” De man was dus ook best grappig.

2 reacties

  1. Even nuanceren …
    In de tijd van Jobs waren accu’s nog niet zo ver en zag je BT oortjes met een verbindingsdraad met daar vaak een accu in.
    De techniek was niet zo ver dat je nu 4+ uur kan luisteren met een oortje in.

    De telefoons zijn groter geworden maar met name de displays zijn veel groter geworden doordat techniek het toe laat om nauwelijks nog bezel te hebben.
    We zien dat toestellen tov pak hem beet 6 a 7 jaar geleden fysiek niet echt groter zijn geworden maar we wel meer netto display hebben.
    Lang niet iedereen heeft de Max/Plus/ Ultra toestellen die qua oppervlakte echt groot te noemen zijn.

    Vwb de kleine ipad heeft hij gelijk gehad. De verkoop van de Ipad mini lag al jaren stil en je zag ze zeer zelden en was een ondergeschoven kindje.
    Nu met de minimale upgrades aan de Iphone, de saaie Apple watch en weinig innovatie is de nieuwe Ipad mini 6 opeens interessant.

  2. Eens met Steve. Ik wil niet ook nog oordopjes hoeven opladen.. Bovendien wordt het effect van de (extra) straling onderschat (is aangetoond). Mij niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *