Steven Spielberg: ‘Netflix-films verdienen geen Oscar’

Steven Spielberg: 'Netflix-films verdienen geen Oscar'
De regisseur heeft weer wat te mopperen.

Hollywood ervaart Netflix als een serieuze dreiging. De één omarmt het, de ander wil er niets mee te maken hebben. Zo lijkt acteur Will Smith het allemaal wel best te vinden en kreeg hij een hoofdrol in de Netflix-film Bright. Regisseur Steven Spielberg moet echter niets van Netflix hebben.

Volgens de Jurassic Park-man verdient een Netflix-film geen Oscar. Omdat Netflix exclusives direct te zien zijn op de streamingdienst en niet in de bioscoop. Met een Emmy heeft de bejaarde regisseur dan weer geen probleem.

Het is soms grappig om te zien hoe Hollywood regisseurs met afschuw kijken hoe het exclusieve Netflix content zich ontwikkeld. Tuurlijk, er zit soms bagger tussen, maar kwalitatieve Netflix-films mogen wat uw auteur betreft kans maken op een Oscar. Omdat de film enkel op de TV te zien is en niet in de bioscoop, betekent niet dat de kwaliteit minder is. De zure reactie van Spielberg lijkt een stuiptrekking van Hollywood, dat momenteel in zwaar weer verkeert door de opkomst van streamingdiensten met eigen (film)producties. (Via ITV news)

Nog geen reacties

 1. Hollywood werkt hier zelf aan mee door, bij twijfel over een beetje commercieel succes, films die vroeger direct naar VHS of DVD werden doorgeschoven, nu naar de streaming channels door te sluizen.

  Mooi recent voorbeeld is hoe Paramount de film Annihilation vrijwel direct naar -uitgerekend- Netflix doorstuurt, terwijl deze film haast schreeuwde om een (wereldwijde) cinemavertoning – en daar volgens de recensies ook wel aanspraak op kon maken.

  • @rrrobert: idd een goeie film. Super toffe filmmuziek. Ik heb hem via torrent gedownload terwijl ik gewoon Netflix had. Kon er wel om lachen toen ik het Netflix logo in beeld kreeg. Niet gedacht dat deze film idd zo op Netflix zou worden vertoond…

  • @towi1989: Bij de Oscars gaat het niet om de gemiddelde kwaliteit maar om de beste films. Als je 80% bagger produceert dan kan er tussen de resterende 20% best een Oscarwaardig pareltje zitten.

 2. Oscars verdien je niet, Oscars koop je.
  Het blijft nog altijd een feestje, georganiseerd door een invitation-only group van ongeveer 6000 mensen die allen actief zijn in de filmindustrie. Zij nomineren en zij stemmen. Hoe nominaties te krijgen zijn, is niet te checken.
  Het is verder een club van voornamelijk oudere blanke mannen en mensen die daarvoor een nominatie hebben ‘gekregen’.
  Met andere woorden: nominaties zijn te koop en de stemmen zijn te krijgen door te lobbyen. De Oscars zijn niets anders dan een marketing tool.
  Als je dus niet to de club behoort, krijg je ze niet.

  Wat we dus wel zien, is dat Steven Spielberg al wat ouder wordt en even niet doorhad dat hij (sws deel uitmakend van de club) niet op die manier over de club moet praten.

 3. Sign of times .. Net als met cryptocurrency zie je nu mensen die hebben liggen slapen de afgelopen 10 jaren die nu afgeven op dat wat de toekomst is.
  Het is waardeloos, heeft geen toekomst, zal instorten, etc etc.
  We weten wel beter !

  Netflix en soort gelijke diensten hebben niet voor niets vele miljoenen betalende gebruikers.
  Wie is er hier nou gek ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *