Stevige Android-telefoon van Archos en Quechua

Quechua Phone
Dit is volgens ons voor het eerst dat een outdoor-bedrijf met een smartphone op de proppen komt.

Quechua, vooral bekend bij outdoor-types van de kompassen en rugzakken, en bij de festivalgangers voor de simpel op te zetten tenten, heeft samen met Archos een behoorlijk stevige smartphone gemaakt. De zogenaamde Quechua Phone heeft het IP54-certificaat, waarmee deze stof- en spatwaterdicht zou moeten zijn, en tevens tegen een stootje moet kunnen.

De telefoon draait op een oudere versie van Android, namelijk 4.1. Er zit een 1,2 GHz quadcore processor in van Qualcomm, samen met 1 GB aan RAM-geheugen en 4GB aan interne opslag, wat eventueel nog uit te breiden is met Micro-SD kaartjes. Omdat je onderweg toch ook wel wat kiekjes wilt kunnen maken zit er een 5 megapixel camera op, en dit alles wordt gevoed door een relatief grote 3500 mAh accu.

Er is op dit moment nog geen releasedatum bekend, noch is het zeker dat dit toestel überhaubt in Nederland verschijnt. Wel is er al een prijs, 230 euro. Het is wel zeker dat de telefoon elders in Europa op de markt komt wat een Nederlandse release waarschijnlijk maakt.

Dit alles is natuurlijk leuk, maar je kan je afvragen wat een bergbeklimmer aan een smartphone heeft die het hooguit 2 dagen uithoudt op een volle accu. Daarbij zal geen enkele telefoon ooit de onverwoestbaarheid van een Nokia 3310 kunnen evenaren. Toch is het een leuk toestelletje voor de onhandigen onder ons. Als een outdoorbedrijf claimt dat het de wildernis kan overleven dan moet een glas water en een paar broekzak-vallen geen probleem zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *