Stichting Brein opent aanval op illegale uploaders

Stichting Brein opent aanval op illegale uploaders
Een nieuw aanval offensief moet het opsporen van illegale uploaders makkelijker maken.

Het downloaden van torrents met illegale inhoud is in Nederland nog vrij anoniem te doen. Internetproviders beschermen de gegevens van klanten zo goed mogelijk en staan data niet zomaar af aan organisaties zoals Stichting Brein.

Uploaden wordt over het algemeen zwaarder aangerekend dan downloaden. Uploaders houden immers de boel in stand en zonder uploaders geen downloaders. De Nederlandse beschermer van auteursrechtelijke content jaagt al jaren op illegale uploaders en gaat de activiteiten uitbreiden. Aan de hand van de nieuwe privacywet (AVG) heeft Brein meer macht. De organisatie kan nieuwe opsporingssoftware inzetten om piraten te lokaliseren, aldus Tim Kuik van Stichting Brein tegenover Tweakers.

Uploaders die veel actief zijn kunnen de aandacht van Brein verwachten. De focus ligt vooralsnog dan ook op partijen die veel auteursrechtelijke content op het web slingeren. Ondanks de opsporingssoftware kan Brein niet voor eigen rechter spelen. Er zal nog steeds geregeld een rechtszaak aan te pas komen om een uploader daadwerkelijk een straf op te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *