Stiekem elektrisch skateboarden met de Monolith

Stiekem elektrisch skateboarden met de Monolith
Hij is elektrisch aangedreven, maar je ziet het niet. Maak kennis met de Monolith.

Elektrische skateboards zijn er al genoeg. Meestal uitgerust met een simpele layout: een elektromotor in het midden, en aandrijving naar de achterwieltjes via een riem. Het in Californië gevestigde Inboard Sports pakt het anders aan en bracht twee elektromotoren onder in de wielen (79mm). De kleine elektromotoren blijken voldoende kracht te kunnen leveren om het 5,4 kg wegende board + persoon vooruit te kunnen bewegen.

Stiekem elektrisch skateboarden met de Monolith

De Monolith heeft drie rijmodi, die je kunt instellen via een Monolith-app. In Advanced Mode kan het board een topsnelheid van 39 km/u behalen. Wie iets rustiger wil beginnen kan met de Beginner- of Eco-stand uit de voeten. De actieradius ligt op zo’n 16 kilometer. De verwisselbare accu kan in 90 minuten worden opgeladen.

Als je de Monolith niet gebruikt kun je de wielen via de app blokkeren. Toegegeven, niet de meeste fullproof diefstalpreventie, maar hij rolt in ieder geval niet vanzelf weg.

Het elektrieke skateboard in je bezit krijgen? Nog even wachten, want het is momenteel een Kickstarter-project. Daar kun je het board vanaf $1.099 aanschaffen. De reguliere prijs komt later op $1.399 te liggen. De eerste Monoliths moeten in augustus worden uitgeleverd.

[lg_folder folder=”0_Divers/Monolith/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *