Stijgende koersen cryptovaluta: een optische illusie?

stijging-cryptokoersen-optische-illusie
Koersstijgingen zijn nog lang niet genoeg om verlies goed te maken.

Vandaag is het eindelijk weer eens gezellig op de cryptomarkt. De Bitcoin is zelfs weer boven de grens van $ 4.000,-. Als je verder kijkt zit de hele top-5 in de lift. In deze grafiek zie je de live-koers van vandaag om 14.45 uur en dat is voor velen een prettig gezicht.

De groene cijfers in het overzicht hieronder geven aan hoeveel de livekoersen ten opzichte van de livekoersen op hetzelfde moment 24 uur geleden gestegen zijn. Wij vroegen ons af of deze stijgingen nu goed nieuws betekenen of dat hier toch sprake is van een optische illusie. Aangezien de koersen nu al zo’n 3 weken dalen gingen wij terug naar 30 dagen geleden. Hoe zijn de resultaten van deze koplopers dan?

Laten we beginnen met de koersen van vandaag.

Cryptokoersen-stijgen-1445

Nu kijken we 30 dagen terug. De Bitcoin stond toen nog op een koers van $ 6.492,44. De moeder van alle cryptovaluta verliest dus ondanks de stijging van vandaag nog 35,04%.

De Ripple (XRP) heeft ook tegenslag gehad. Daar was de koers 30 dagen geleden $0.457650. Hier is het verlies op dit moment dus nog 16,24%. Hiermee scoort deze munt het beste resultaat.
Daarmee hebben we de resultaten van de andere cryptomunten wel verraden. Het is nu immers duidelijk dat ook zij verloren.
De Ethereum (ETH) verliest ondanks de positieve dag van vandaag nog 42,37%.
Ondanks de winst van vandaag heeft Bitcoin Cash (BCH) ook genoeg meegemaakt. Het totaalverlies van 56,82% in 30 dagen is hiervan het bewijs.
Eos (EOS) was minder in het nieuws, maar wist toch 51,37% te verliezen.
Hekkensluiter Stellar (XLM) wist ondanks het resultaat van vandaag 40,46% te verliezen.

We willen de feestvreugde niet bederven, dus concluderen we optimistisch dat er klaarblijkelijk nog ruimte in de koersen zit.

Overigens heb je ons natuurlijk niet nodig om te beleggen, dat kun je helemaal zelf. Wij adviseren dan ook niet maar informeren alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *