Waarom loopt deze Stormtrooper 9000 km door Australië

Stormtrooper-Australie
Al meer dan een jaar loopt deze man in zijn eentje, verkleed als Stormtrooper door Australië.

Scott Loxley is lid van de 501st Legion, een groep vrijwilligers die zich inzet voor goede doelen voor kinderen door zich als Star Wars-figuren te verkleden. Loxley besloot op 2 november 2013 uit Melbourne te vertrekken, om een tocht van 15.000 kilometer te voet (zonder hulp) te maken door Australië.

Kinderziekenhuis
Een jaar later heeft deze held er al 9.000 kilometer op zitten. Als alles volgens planning gaat, is hij na de laatste zesduizend kilometer weer in juli 2015 thuis. Loxley onderneemt deze barre tocht (in een zwaar Stormtrooper harnas) voor het Monash Childrens Hospital in Melbourne. Dit ziekenhuis opent in 2016, en hij hoopt 100.000 dollar in te zamelen. Op dit moment is hij met 22.000 op één vijfde.

Stormtrooper-Australie

Loxley vertelt aan Mashable over zijn avonturen. De lange wandeling is volgens hem vooral een mentaal gevecht. Hij is gelukkig geen luxepaardje, want om zijn doel te bereiken heeft hij al heel wat overlevingstactieken toe moeten passen. Er is in zijn loopwagentje niet genoeg ruimte voor eten, dus heeft hij al wat slangen en vleermuizen verorberd om een volle maag te krijgen.

Krokodil
Ondertussen valt zijn Stormtrooper-harnas aan alle kanten uit elkaar. Toen een schoen kapot ging gebruikte hij een stuk autoband om als zool te gebruiken, en zijn helm is al flink geroest, wat er eigenlijk best cool uitziet. Toen hij halverwege was, heeft hij ook nog een krokodil ontmoet:

[gv data=”-IcI1nQvTRw”][/gv]

Gek genoeg is dit niet de eerste Stormtrooper die op avontuur gaat. In 2012 liep de 21-jarige Jacob French van Perth naar Sydney in een tocht van 5000 kilometer. Als je de avonturen van Scott Loxley wilt volgen, kun je dat op zijn Facebookpagina doen, waar hij regelmatig nieuwe foto’s op plaatst.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *