Stoute broertje van Bitcoin lijkt weer klaar voor een streek

monero-xmr-scam-in-wording
Iets of iemand wil graag heel veel verlies maken… .

Naast de Bitcoin (BTC) zijn er veel andere cryptomunten. Een van die munten is Monero (XMR). Omdat dit een zogenoemde privacycoin is, is deze nogal populair in bepaalde kringen. Hierdoor heeft de munt de bijnaam ‘munt van de misdaad‘ verworven. De koers van deze munt loopt, net als bijna alle andere koersen, al een tijd terug.

De koers daalt zelfs zo hard dat het niet zinvol meer is om de munten te minen. Het minen kost namelijk meer dan dat je aan Monero kunt verdienen met een geslaagde transactie. Dit zou moeten betekenen dat de hashrate (zeg maar het aantal spelers dat mee wil doen om te minen) steeds lager wordt. Immers, als je zelfs verlies lijdt als je wint, dan wil je vast niet meedoen. Toch?

Inmiddels blijkt dit voor Monero (XLM) anders te liggen. Ondanks het verlies probeert iets of iemand (heerlijk, die anonimiteit van crypto) een zo groot mogelijk aantal hash te krijgen om zo veel mogelijk minings te winnen. Er is dus iemand bewust op zoek naar veel verlies. Nu worden crypto-enthousiastelingen wel eens voor gek versleten, maar geld weg gooien? Zo gek is men ook weer niet. Daarom lijkt het er sterk op dat er voorbereidingen voor iets opmerkelijks gaan gebeuren. Misschien probeert iemand het netwerk met 51% van de hash te beheersen en zo de macht te grijpen of te frauderen. Een andere optie is dat iemand iets weet wat de rest van de markt nog niet weet. Kortom, een vreemd verhaal dat zeker tot een spannende nieuwe ontwikkeling in cryptoland zal leiden. Wij vinden Monero in ieder geval een munt om even goed in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *