Straks doe je een cholesterol bloedtest met je smartphone

Cholesterol bloedtest met je smartphone
We kunnen ons nog net niet scheren met onze smartphones, maar mobieltjes kunnen voor steeds meer medische toepassingen worden ingezet. Het is nu zelfs mogelijk om je bloed te analyseren op een te hoog cholesterol.

Naast apps die je hartslag meten, je slaappatroon bijhouden en de talloze fitness en dieet apps, hebben onderzoekers van de Amerikaanse Cornell University een eenvoudige bloedtest-app ontwikkeld.

Op een iPhone plaatste men een filter die ervoor zorgt dat de flitser diffuus licht verspreid. Daarmee wordt een foto gemaakt van een klein druppeltje bloed op een speciaal stripje. De kleur van bloed wordt beïnvloed door de hoeveelheid cholesterol. Met de bijbehorende app die de onderzoekers ontwikkelden, worden de foto’s nauwkeurig geanalyseerd en binnen een fractie is bekend of je je zorgen moet maken.

In de VS heeft zo’n 60 procent van de bevolking een te hoog cholesterol. Voor een bloedtest hoeven mensen straks dus niet meer langs de huisarts. Dit scheelt tijd, geld en het verlaagt de drempel om je cholesterol te controleren. (via: pcworld)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *