Straks weet de sportschool echt hoe goed je conditie is

mpod is handige bodyscanner
Je kunt natuurlijk op de weegschaal staan of je bloeddruk meten, maar hoe weet je nou echt hoe het met je lijf is gesteld? Met dit apparaat weet je straks echt alles!

In Australië is het al de normaalste zaak van de wereld. Als je bij de sportschool bent, stap je even in de mPod en maak je een bodyscan. De mPod ziet er uit als zo’n hokje waar je pasfoto’s in kan maken. Als je een scan wilt maken, moet je er naakt in gaan staan. De scan duurt zeven seconden. Op basis van de scan maakt de mPod een avatar met daarin de basisgegevens zoals gewicht, lengte en bmi.

Deze basisscans zijn gratis. Als je echter meer gedetailleerde informatie wil, kun je een abonnement nemen voor 5 dollar per jaar. Dan krijg je bijvoorbeeld informatie over je vetpercentage en je waist-hip ratio. Volgens mPort, het bedrijf achter mPod verzamelt de scan 200.000 stukjes informatie over het lijf.

Via de bijhorende app van mPod kun je zien hoe je lijf na verloop van tijd verandert. De mPod gaat volgend jaar ook Amerika veroveren. Of de slimme scan ook naar de Nederlandse sportscholen komt is nog niet bekend. Overigens is het maar de vraag hoe effectief al deze informate is.

Ps: Als je toch een nieuwe spiegel of weegschaal moet hebben, dan is deze misschien wel een idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *