Streamingdiensten onder Nederlanders vreselijk populair

Netflix
Iedereen kent Netflix, maar er zijn tal aan streamingdiensten.

Streamingdiensten zijn voor sommigen niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Miljoenen Nederlandse huishoudens maken gebruik van één of meerdere diensten. De populairste dienst is Netflix, dat tv-series, films, documentaires en andere vorm van content aanbiedt. Daarnaast zijn er tal van andere betaalde platformen zoals Videoplay, NPO Start Plus en RTL XL Premium.

Uit de nieuwste cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat 34 procent van de Nederlanders een keer per week gebruik maakt van een betaalde streamingdienst. Het onderzoek heeft de eerste zes maanden van dit jaar in kaart gebracht. Daarnaast start zeker 48 procent van de Nederlanders regelmatig een streamingdienst op. Acht procent meer in vergelijking met een jaar geleden.

Streamingdiensten worden steeds meer toegankelijk. Diensten bieden bijvoorbeeld een app op de televisie aan, maar je kunt ook films en series op je laptop of op een mobiel apparaat kijken. Een nadeel is het onoverzichtelijke scala aan streamingdiensten. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer en het aanbod zal de komende jaren alleen maar gaan toenemen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *