Street View-fotograaf gearresteerd door Thaise dorpelingen

Oeps. Google Street View Crashed!
Onder het hoofdstuk: je kan het zo gek niet bedenken. Een bestuurder van een Google Street View-wagen is door Thaise dorpelingen vastgehouden vanwege verdachte activiteiten. Right. Want Google doet toch nooit wat verdachts? *kuch kuch*

Je kan tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn, moeten de inwoners van het Thaise dorpje Sa-eab gedacht hebben toen ze ineens een vreemde auto met een of ander vaag ding op het dak door hun dorp zagen tuffen. Maar in plaats van dat de autoriteiten ingeseind werden, hielden de inwoners zelf de bestuurder vast en eisten ze dat de arme man hen vertelde wat voor snode plannen hij in zijn schild voerde.

“Dus je neemt foto’s van ons dorp en onze huizen, zodat straks iedereen op de wereld bij ons naar binnen kan gluren?” was hun verbaasde reactie. Natuurlijk is het lastig te bevatten dat iemand dit al zou willen om mee te beginnen, en dan ook nog eens specifiek bij hen. Dus moest de bestuurder zich verantwoorden bij een hogere macht.

De dorpelingen hadden lang weerstand geboden aan een bouwbedrijf wat in de buurt een dam wilde bouwen, dus toen ze ineens de Street View-auto langs zagen komen is het begrijpelijk dat ze in de verdediging schoten. Google heeft ze verzekerd dat zij niets met het bedrijf van doen hadden. Pas nadat de Google-medewerker meegesleept werd naar een lokale tempel en op het hoofd van Boeddha gezworen had dat hij slechts zijn taak deed en niets kwaads van plan was waren de dorpelingen gerust gesteld en mocht de man zijn weg vervolgen.

“Soms kom je voor verrassende situaties te staan” zegt een Google-woordvoerder “en dit is daarop geen uitzondering”. Daarbij is het bekend dat Google-medewerkers totaal niet letten op andermans zaken, en zich daar al helemaal niet mee bemoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *