Stress op je werk? Met de Orrb ben je zo weer gekalmeerd

Orrb
De werkplek van de toekomst zal er volgens de makers van Orrb heel anders uitzien. Zij ontwikkelden een kleine capsule waar je in kunt gaan zitten, om jezelf op te laden en stress op de werkvloer tegen te gaan.

De Orrb is precies groot genoeg voor één persoon, en bevat een stoel en scherm zodat je kunt leren of relaxen. Deze bollen moeten het persoonlijke plekje van de werknemer op de werkvloer zijn, want in een tijd waarin iedereen verbonden is en er steeds meer van je wordt verlangd, is dat volgens de makers hard nodig.

Orrb

Mediteren
Volgens Lee McCormack, product designer, is het voor mensen moeilijk om te blijven functioneren als ze niet ontspannen zijn. Daarom kun je nadat je de Orrb ingestapt bent, kiezen voor een onstpanningssessie van 5, 10 of 15 minuten. Het scherm toont je vervolgens wat kalmerende adem- en meditatie-oefeningen.

Deze software is beschikbaar in abonnementsvorm, al kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om even een middagdutje te doen in de bol. Het klinkt misschien allemaal erg zweverig en futuristisch, maar het opmerkelijke is dat de Orrb goed verkoopt. Zo is bekend dat Disney minstens 25 exemplaren in bezit heeft, en dat McLaren ze gebruikt om haar Formule 1 coureurs helemaal zen te krijgen voordat ze het circuit betreden.

[gv data=”GmWuamJI7BQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *