Studenten TU Delft willen Hyperloop bouwen


De hyperloop is ook een plannetje van Elon Musk, maar dit plan gaat hij niet zelf uitvoeren: hij schreef er een wedstrijd voor uit.

Omdat Elon Musk ook maar een mens is, kan hij niet alles zelf doen. Dus naast auto’s, batterijen en raketten ook nog kogeltreinen bouwen, dat zit er niet in. Omdat hij het toch wil proberen, heeft hij een list verzonnen. Gewoon een wedstrijd organiseren, dan doen anderen het werk.

Slim, dus schreven zich ruim 120 teams in voor de wedstrijd en een van die teams komt uit Nederland. Delft om precies te zijn en nog preciezer de TU Delft. De studenten ontwikkelen de meest bizarre dingen en winnen allerlei wedstrijden, dus kan een hyperloop er ook nog wel bij.

Gisteravond presenteerden ze hun ontwerp en tja, het ziet er inderdaad uit als een kogel. Een omgekeerd vliegende kogel wel te verstaan. Het gaat voorlopig nog om een digitaal concept, maar als dit ontwerp de volgende ronde van de wedstrijd haalt, dan gaat er deze zomer daadwerkelijk een prototype gebouwd worden.

[gv data=”eP8Bz_XCIrk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *