Succesvolste Kickstarter loopt uit op grote mislukking

Auteur: , 3 Reacties
Coolest

Van 13 miljoen dollar aan investeringen naar een hoop ellende en geen eindproduct voor de steuner.

In 2014 schreven we over de Coolest. Een slimme, multifunctionele koelbox dat een razend succes werd op Kickstarter. Het project wist uiteindelijk 13 miljoen dollar op te halen, waardoor de start-up destijds de meest succesvolle Kickstarter ooit werd.

We zijn inmiddels ruim anderhalf jaar verder en nog steeds heeft een groot deel (66 procent) van de steuners geen Coolest ontvangen. Daarbovenop vraagt het team achter de koelbox om nog eens 97 dollar te storten. Dit in verband met probleempjes rondom de leveringen. Het meest vervelende is nog dat de makers een onaangekondigde deal hadden gesloten met Amazon. Bij de webshop is de Coolest op voorraad en kun je deze binnen een paar dagen in huis hebben. Zo hebben mensen die het oorspronkelijke project gesteund hebben geen Coolest, terwijl consumenten het ding gewoon online kunnen aanschaffen. Niet eerlijk natuurlijk.

De makers vragen nog enkele maanden geduld. Op 4 juli moeten alle Coolest-koelboxen bij de steuners zijn bezorgd. Inmiddels krijgen de makers te maken met serieuze doodsbedreigingen, aldus Motherboard.3 reacties

Snap niet dat mensen hier nog in trappen.
Steeds meer projecten floppen en als ze het halen valt het product tegen of is er inmiddels na een mega vertraging al veel meer op de markt voor minder.

Dit komt met name omdat je mensen hebt die een leuk idee hebben of kennis hebben op 1 vlak maar niks snappen vwb management, logistieke zaken, etc.
@turbobrick: De Tijd dat KickStarter leuke nieuwe producen voorbracht ligt al achter ons idd.
Het is nu een platform van reeds gevestigde bedrijven die geen risico meer durven nemen en je daarom voor een product vooruit laten betalen, ipv een platform voor uitvinders zonder centen.
@Donstil: Precies, mooi verwoord !

Je krijgt nu ook de ‘net niet’ uitvinders die nu toch nog met iets aankomen wat gedoemd is te mislukken terwijl die vroeger gewoon niet ten tonele kwamen omdat serieuze instanties hun niet wilde financieren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).