Super Mario-film? Nee bedankt!

Auteur: , 1 Reactie
Als het maar niet zo slecht als deze Mario-verfilming wordt

Mama mia!

Het klinkt als een logische denkstap: Je hebt een gigantische game-franchise met miljoenen fans, strikt een paar degelijke (B-)acteurs en gaat achterover leunen, want het geld gaat gemakkelijk binnenstromen. Het tegendeel is natuurlijk waar, want gameverfilmingen zijn altijd ruk. Toch gaat Nintendo het ook wagen… Nee bedankt!

Mario is een van de meest herkenbare game-personages op aarde, maar dat neemt niet weg dat ook de Italiaanse loodgieter beperkingen heeft. Het wordt namelijk een drama als hij in film-vorm het publiek minimaal anderhalf uur moet vermaken. Zijn enkele catch-phrases en de paar aspecten van zijn persoonlijkheid zijn namelijk niet genoeg om een daadwerkelijk verhaal te dragen. En dan hebben we het niet eens over de discussies gehad die zullen ontstaan, zoals deze discussie over Mario’s tepels.

Toch is Nintendo het bijna eens met de Minions-studio Illumination Entertainment, die de Mario-film zal gaan maken, zo meldt The Wall Street Journal. Het goede nieuws is dat Mario-bedenker Shigeru Miyamoto waarschijnlijk een producent van de film wordt en dat Nintendo veel inspraak zal krijgen in het creatieve proces. Het slechte nieuws is dat gameverfilmingen altijd zuigen. Altijd.

Ja, de makers van Minions weten wat ze doen (ze maakte immers de op een na meest succesvolle animatiefilm ooit), zo stelt Nu.nl. Toch is er iets met videogames en films dat gewoon niet samen gaat. Kijk naar Assassin’s Creed. Toffe actiescènes, maar een nog slechter verhaal dan de games zelf. Kijk naar Tomb Raider (al lijkt deze Tomb Raider met Alicia Vikander in de hoofdrol het beter te snappen). Kijk naar Resident Evil. Kijk naar Mortal Kombat. Hitman, Prince of Persia, Postal, Tekken, Doom en ga zo maar door.

Oh, en kijk naar de eerste poging tot het verfilmen van Mario:

Nee serieus, de bovenstaande trailer is van de film Super Mario Bros uit 1993 en het is niet alleen een van de slechtste videogameverfilmingen ooit, maar tevens een van de slechtste films allertijde. Nu scheelt het een hoop als filmmakers een iets toegankelijkere stijl verkiezen, wat praktisch inhoudt dat een animatiefilm over een personage uit een videogame aannemelijker is dan een live-action film. Dat in combinatie met een zeer getalenteerde studio kan een degelijk project opleveren, mits Nintendo altijd het laatste woord mag voeren.

Wat denk jij? Gaat dit wederom direct naar de composthoop die ‘gameverfilmingen’ heet of krijgt de Super Mario-film van jou een kans? Laat het weten in de comments. In de tussentijd lees je hier over Mario’s aspiraties als musicalster. Tot slot check je hier hoe je de gratis Mario-game voor je smartphone kunt downloaden.

Foto @Screenjunkies1 reactie

>Live-action gameverfilmingen…
Just nee… Die meme klopt gewoon niet. Maar toch willen ze het altijd proberen. facepalmde al meteen toen k dit las op ANN.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).