Super Mario Run viert verkooprecord met nieuwe modus

super mario run
Nintendo steekt het succes zeker niet onder stoelen of banken.

Dat Super Mario Run erg in trek is bij iOS-gebruikers, staat al een tijdje vast. Maar dat onze Italiaanse loodgieter ooit een nieuw App Store-record zou neerzetten qua verkooprecords, daar had zelfs Nintendo geen rekening mee gehouden.

In een Japans persbericht meldt het bedrijf dat Super Mario Run in de eerste vier dagen maar liefst 40 miljoen keer is gedownload. Tegen die cijfers vallen zelfs Pokémon GO en Clash of Clans in het niet. Eerstgenoemde behaalde in hetzelfde tijdsbestek namelijk 30 miljoen downloads.

Naast het vrolijke persbericht is er voor Mario Run-spelers ook iets te vieren: de game beschikt vanaf nu over een nieuwe gamemodus, gebaseerd op het toffe Toad Race. In deze ‘vriendschappelijke modus’ is het mogelijk om te racen tegen je vrienden, zonder dat dit je muntjes of Toad tickets kost.

Hoewel Super Mario Run met de bekendgemaakte verkoopcijfers al zijn concurrenten in het stof laat bijten, meldt Nintendo niet hoeveel van die gratis downloads omgezet zijn in betaalde aankopen. De volledige game kost namelijk 9,99 euro, iets waar veel kritiek op is. Het is daarom nog maar afwachten of er ooit verandering komt in de prijs voor het volledige spel.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *