Super-Walkman van Sony met Hi-Res Audio kost €1200

Super-Walkman van Sony met Hi-Res Audio kost €1200
Sony’s Walkman-familie krijgt er een nieuw vlaggenschip bij, dat speciaal gemaakt is voor de echte muziekliefhebber.

Hi-Res Audio en upscaling

Het omzetten (comprimeren) van analoog geluid naar digitale formaten zoals cd en mp3 kan de zuiverheid van het oorspronkelijke signaal aantasten. Hi-Res Audio in de nieuwe Walkman behoudt veel meer details bij de omzetting van analoog naar digitaal en levert een authentieke muziekervaring.

Hoe ze dat doen? Wel, dat is een tamelijk technisch verhaal, maar het heeft te maken met doe toepassing van Sony’s S-Master HX. Deze volledig digitale versterker zorgt voor de digitale verwerking van het audiosignaal, voor een zuivere weergave van Hi-Res-geluid. De DSEE HX-verwerking brengt cruciale hoogfrequente muziekinformatie terug, die in gecomprimeerde geluidsbestanden verloren gaat. Cd- en MP3-bronnen worden verbeterd (upscaling) doordat de sampling-frequentie en bitdiepte tot voorbij hun oorspronkelijke waarden wordt uitgebreid grenzend aan Hi-Res-kwaliteit (vergelijkbaar met 192 kHz/24-bit audio).

Super-Walkman van Sony met Hi-Res Audio kost €1200

De nieuwe Walkman is de allereerste Walkman die de LDAC-codec ondersteunt. Met deze nieuwe audiotechnologie van Sony kun je via Bluetooth draadloos naar hoge resolutie audio luisteren. LDAC stuurt gegevens drie keer efficiënter door dan huidige Bluetooth-verbindingen (Bluetooth A2DP, SBC (328 kbps, 44.1 kHz)) en zorgt daarmee voor een betere draadloze luisterervaring voor al uw muziek.

De Walkman beschikt verder over 128 GB aan opslagruimte. Dit kan worden uitgebreid tot 256 GB met een optionele microSD-card, zodat er ruimte is voor meer dan 1.700 nummers die worden opgeslagen als Hi-Res-audiobestanden (150 MB per nummer).

Dergelijk muziekgenot komt wel tegen een flinke prijs. De nieuwe Walkman NW-ZX2 met High-Resolution Audio van Sony is vanaf het voorjaar van 2015 verkrijgbaar voor €1.200.

Nog geen reacties

  1. Deze Walkman zet digitaal (je bestanden) toch je om naar analoog (signaal dat naar je koptelefoon gaat)? In het artikel staat het andersom.

  2. Wat een achterlijk duur ding. En dan moet je er ook nog een zeer goede koptelefoon bij lijkt me. Ik kan me niet voorstellen dat Sony hier winst mee gaat maken om eerlijk te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *