Superbowl: iedereen wint met X-box Adaptive Controller

X-box-adaptive-controller
Microsoft toont zich van de menselijke kant tijdens Superbowl 2019.

Hoewel ‘we’ in Nederland nog niet erg warm lopen voor dit typisch Amerikaanse event, is de Superbowl het grootste sport-evenement ter wereld. De 53e editie vindt dit jaar plaats en staat voor 3 februari op het programma. De New England Patriots en de Los Angeles Rams gaan dan uitmaken wie deze editie van de NFL wint.

Naast een ongekend sportspektakel is deze wedstrijd ook een ongekend mediacircus en een commercieel feest. De duurste minuten reclamezendtijd worden rond deze wedstrijd verkocht. Als A-merk is het vaak prestige om jouw reclame daar te zien. Het is dan ook meestal een aaneenschakeling van flitsende nieuwe en dure producten met de hipste influencers. Misschien is het juist daarom dat Microsoft dit jaar extra opvalt met haar nieuwste reclame. In de zendtijd die vooral gefotoshopte modellen en perfecte werelden aan elkaar schakelt kozen zij voor een commercial zonder al die opsmuk.

In de reclame ‘We all win’ laten zij de essentie van gamen zien. Namelijk lekker interactief plezier hebben, ongeacht wie of wat je bent. Je ziet in deze reclame dus geen verleidelijke paradijsjes, maar een op het oog doorsnee jongenskamer. Ook ontbreken de professionele modellen met perfecte verhoudingen. Zij zijn ingeruild voor onder meer Owen en Gunnar. De jongenskamer die je ziet is overigens echt van Owen en de twee jongens zijn ook in het dagelijks leven echte vrienden. Owen heeft door het syndroom van Escobar problemen met zijn motoriek en Gunnar is gezond. Dankzij de X-box Adaptive Controller kan Owen samen met zijn vrienden genieten van de essentie van gamen, samen lol maken zonder dat het uitmaakt wie je bent of waar je bent.

[gv data=”_YISTzpLXCY”][/gv]

De X-box Adaptive Controller is een X-box controller die speciaal geschikt is voor mensen die vanwege fysieke problemen geen reguliere controller kunnen besturen. De knoppen zijn speciaal ingesteld om makkelijk te bedienen. Bovendien kunnen de functies van de knoppen via de app flexibel worden ingesteld, zodat zo veel mogelijk mensen kunnen spelen. Het meest opvallende aspect is echter de achterzijde. Daar zijn wel 19 3,5 mm Jack aansluitingen geprogrammeerd om allerlei andere apparatuur bij aan te haken. Zo kunnen ook kinderen en volwassenen die extra medische hulpmiddelen nodig hebben met de controller aan de slag.

De reclame is in Amerika het gesprek van de dag en de X-box Adaptive Controller is overigens ook in Nederland te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *