Superman is de gevaarlijkste superheld voor jouw computer

Auteur: , Geen reacties
superman

Uit een onderzoek van McAfee blijkt dat Superman de meest gevaarlijke superheld is, als het op virusgevoelige zoektermen aankomt tenminste.

Zeker als je op zoek gaat naar de Batman vs Superman film loop je twee keer zoveel gevaar, omdat zowel Batman als Superman in de top tien van McAfee’s 10 most toxic superheroes of 2014 staan. Een superheld verdient een plekje in deze beruchte lijst als een zoekopdracht naar zijn naam resulteert in websites die wemelen van de malware, virussen en software om persoonsgegevens te stelen.

Schaamlijst
Ook dondergod Thor blijkt flink wat ellende op je computer te kunnen geven als je niet oplet. Aquaman stond vorig jaar nog op de eerste plek, maar deelt nu de derde positie met Wonder Woman. Bekijk de volledige schaamlijst hieronder. Het percentage achter de naam geeft aan in hoeveel gevallen je op een slechte website belandt na het invullen van de naam in een zoekmachine. McAfee baseert zijn onderzoek op zijn eigen SiteAdvisor-ratings.

1Superman16.50%
2Thor16.35%
3Wonder Woman & Aquaman15.70%
4Wolverine15.10%
5Spiderman14.70%
6Batman14.20%
7Black Widow13.85%
8Captain America13.50%
9Green Lantern11.25%
10
Ghost Rider10.83%

Tips
Als je toch graag op de hoogte wilt blijven over je favoriete superheld, dan geeft McAfee nog een aantal tips om toch veilig te kunnen blijven zoeken. Zo moet je waken voor sites die dingen aanbieden die te goed zijn om waar te zijn. Gratis downloads op deze sites bevatten dan ook veruit de meeste virussen.

Neem soms ook eens een kijkje naar de URL van een website. Als je bijvoorbeeld denkt dat je op de officiƫle website van Spider-Man zit, maar de URL is spidrman.com, dan is de kans groot dat iemand bewust deze fout gemaakt heeft om mensen naar zijn site te lokken, waarna hij wachtwoorden en andere gegevens steelt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).