Supervliegtuig vliegt in 1 uur van Parijs naar New York

Supervliegtuig vliegt in 1 uur van Parijs naar New York
De Concorde komt wellicht terug, maar dan in een verbeterde versie.

Een vliegreis van Londen naar New York neemt nu nog 7 uur in beslag. Als het aan Airbus ligt wordt de reistijd straks ernstig ingekort en ben je met een uurtje van de ene in de andere stad. De vliegtuigbouwer heeft in de VS een patent ingediend waarin een hypersonisch vliegtuig wordt beschreven, die op een absurde snelheid door de lucht scheert, zo meldt Business Insider.

Mach 4,5

In het patent wordt een vliegtuig beschreven met twee turbojets, twee ramjets en een raketmotor in de staart. Met de eerste motoren wordt het vliegtuig in de lucht gebracht, de raketmotor stuwt het vliegtuig vervolgens naar een extreme hoogte van maar liefst 35 km, waarna de ramjets het toestel naar een snelheid van 4,5 mach brengen, ofwel 5.500 km/u. Ter vergelijking: de iconische Concorde vloog met Mach 2.

20 passagiers

Het vliegtuig kan ongeveer 20 passagiers meenemen en moet ook voor militaire doeleinden ingezet kunnen worden. Of en wanneer dat gaat gebeuren is niet duidelijk, het staat nu immers alleen nog op papier, maar met de goedkeuring van het US Patent and Trademark Office op zak kan de bouw wellicht al snel beginnen.

In onderstaande video zie je hoe het vliegtuig eruit ziet. PatentYogi heeft de saaie schetsen namelijk vertaald naar 3D-beelden, en daar een brute video van gemaakt.

[gv data=”0dyrbRGkVKI”][/gv]

4 reacties

  1. Hartstikke leuk enzo, maar ik kan je vertellen dat dit toestel er de komende 100 jaar niet zal komen (voor commerciële inzet), want te duur.

    • @stanny: “20 passagiers” is toch juist de crux van het idee? onderklasse en uitgeholde middenklasse samen via de subsonische conventionele manier en de kleine elite club van extreem rijken met dit toestel.

    • @stanny: Er zijn zat mensen die een private jet huren voor 1 persoon omdat ze geld te veel hebben, vaak is tijd van groter belang voor deze mensen, ik zie het zo gebeuren dat een vlucht van londen naar new york of bejing zonder problemen vol zit en dat de passagiers er rustig 30k per persoon voor neer tellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *