Surface Laptop had USB Type-C kunnen krijgen

Surface Laptop had gewoon USB Type-C kunnen krijgen
Maar Microsoft besliste toch anders.

Een opmerkelijk nieuwtje. Toen de Surface Laptop nog niet was onthuld deelde Microsoft af en toe een teaser via sociale media en YouTube. In een promovideo is een prototype van de Surface Laptop te zien. Het prototype beschikt over USB Type-C. Dit is opvallend, aangezien het uiteindelijke productiemodel niet over deze technologie beschikt.

Een journalist van The Verge was gister op het onthullingsevent van de Amerikaanse techgigant in New York. Hier vroeg hij aan Microsoft hoe de vork in de steel zat. Het bedrijf zei dat op dit moment USB Type-C nog niet mainstream genoeg is en dat het daarom niet aantrekkelijk was om de nieuwe Surface Laptop met deze technologie uit te rusten. Het apparaat beschikt wel over een DisplayPort en volgens Microsoft zal de doelgroep vooral hiermee aan de slag gaan.

Naast een DisplayPort beschikt de Surface Laptop ook over enkele traditionele USB-ingangen.

Eén reactie

  1. Heel begrijpelijk … Tot op heden zie je Usb C nauwelijks oprukken en heb je op dit moment meer last ervan dan gemak, en dan doel ik ook op de laad issues die er zijn en de juiste kabel wetenschap.
    De meesten zijn geen geeks en Tweakers en willen gewoon een kabel (goedkoop) inpluggen en het moet werken en klaar, bij de oude USB poorten werkt dat nog steeds prima en 99% van de hardware is compatible qua aansluiting op dit moment.

    Alleen geeks en tweakers maken zich druk om snellere overdrachts snelheden en de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *