Surprise: Nintendo Switch kan stiekem NES games draaien

Auteur: , Geen reacties
Switch

Laat die klassiekers maar komen!

Consoles van tegenwoordig zijn vaak eenheidsworsten; ze kunnen vrijwel alleen games draaien die exclusief voor het apparaat zijn gemaakt. Oude PS3-schijfjes werken bijvoorbeeld niet op de huidige PlayStation en op de Xbox One vindt een vergelijkbaar verhaal plaats. In plaats daarvan moeten we een duur abonnement aanschaffen en/of maar hopen dat de fabrikant onze oude favoriet compatibel maakt.

Toch is dit nog altijd beter dan helemaal geen backwards compatibility, zullen we maar zeggen. Ook op de Nintendo Switch blijkt deze feature al aanwezig te zijn. Modders die uitvoerig aan de slag zijn gegaan met de hardware hebben ontdekt dat de console over een interne NES emulator beschikt, die de naam ‘flog’ met zich meedraagt.

Uiteraard is het al een tijdje bekend dat Switch-gebruikers in 2018 via de Nintendo Switch Online dienst enkele NES-klassiekers kunnen downloaden naar hun console. Dankzij deze ontdekking is de kans echter groot dat men (al dan niet illegaal) via een omweg al gebruik kan maken van deze emulator.

Het is niet de eerste keer dat dit soort ‘geheime’ features worden ontdekt in de Switch. Zo was eerder al bekend geworden dat er een volledig functionerende browser geïnstalleerd is die je via een omweg kon gebruiken. Desondanks blijft Nintendo schimmig over de verstopte mogelijkheden van haar nieuwe console.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).