Video: Sushi eten zonder obers, het kan in Japan

Omnomnom, sushi
Want introverten en sociaal onhandigen willen ook wel eens gewoon lekker hapjes doen buitenshuis.

Uit eten gaan, zelfs al is het bij het lokale sushirestaurant, kan best een leuke ervaring zijn. Het enige nadeel is dat vervelende persoonlijke contact wat je hebt met je ober. Glimlachend reikhalzen ze naar een hogere fooi en kunnen zo best je avond verpesten. Gelukkig hebben ze nu in Japan (waar anders?) een oberloos restaurant. Voor als je gewoon wilt eten en met rust gelaten wil worden.

Het is normaal dat in een sushirestaurant het eten op lopende banden langs komt. Maar als je iets speciaals wilt bestellen zal je altijd nog de aandacht van een ober moeten zien te krijgen. Niet in dit restaurant in Tokyo. Daar selecteer je wat je wilt hebben, waarna een order direct naar de keuken gaat. Zodra je hapjes klaar zijn schieten deze op een speciale lopende band direct naar je tafel toe.

Na het grote eetfestijn gooi je de bordjes in een speciale sleuf in je tafel. Daar wordt dan je rekening berekend, en met elke 5 borden die je erin doet kan je een leuk spelletje spelen op de tablet bij de tafel. Je kan hiermee leuke hebbedingetjes winnen, dus de drang om vooral door te blijven eten wordt zo aardig overeind gehouden.

[gv data=”oT4B_e40pWo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *