Sweet, nu kun je offline navigeren met Google

Auteur: , 5 Reacties
Google Maps dimension

Het werd afgelopen mei al aangekondigd, maar nu is het er dan toch echt: een offline modus voor Google Maps met route-aanwijzingen.

Deze nieuwe modus moet naadloos aansluiten op de online-versie, waarbij geschakeld wordt tussen de twee bij het wegvallen en terugkeren van de internetverbinding zonder dat de gebruiker het merkt. Deze feature wordt vandaag gebracht voor Android en voor iOS ‘binnenkort’, volgens Google.

Al eerder (sinds 2012 om precies te zijn) was er de mogelijkheid om bepaalde gebieden op te slaan, maar voor het eerst zijn deze ook ge├»ndexeerd voor zoeken en navigatie. Zo kun je bijvoorbeeld een restaurant vinden in de stad waar je in woont. Om ruimte te besparen worden foto’s en recensies daarbij niet opgeslagen. Route-aanwijzingen worden voorzien van gemiddelde tijden in plaats van real-time verkeersdata, maar de route zal wel een update krijgen zodra je verbinding maakt. De offline-navigatie is zo een echt nuttige toevoeging aan de normale versie. Ben je op een moeilijk bereikbare plek zonder internetverbinding, is verbinding te duur, of zit er veel storing in? Dan is de offline-modus een uitkomst.

Maar volgens projectleider Amanda Bishop zullen ook ‘normale’ gebruikers er voordeel van hebben: die zouden merken dat kaarten sneller laden.0 Volgens eigen onderzoek van Google zou de gemiddelde telefoon 10% van de dag offline zijn, voornamelijk veroorzaakt door storingen in het netwerk. ‘Nooit meer wachten, dat is waar het bij de app om gaat’, aldus Bishop.5 reacties

Werd wel tijd. Ik heb een Windows Phone met Here Maps (kan al langer offline) en ik wil niet anders meer. Erg uitgebreid en gratis, wat wil je nog meer.
@jeroen92: Mee eens bizar dat Google dit zo laat implementeert. Vraag me alleen af of je daadwerkelijk offline kan navigeren, dus zonder verbinding te maken een adres kan opzoeken, de navigatie starten naar een adres toe rijden, een alternatieve route rijden enz.
@pomoek: Lijk mij wel wel, ze zullen vast wel naar de concurrentie gekeken hebben :)
Ben ik de enige die al meer dan een jaar de functie ‘kaart downloaden’ in GMaps gebruikt? :S
Ik snap dit bericht niet,..
GMaps “kaart downloaden” is een grap. Ben al keer op keer geprompt om de kaart te updaten minder dan 24 uur na downloaden. En zonder updaten vertikt de app er gewoon mee te werken. Nutteloos dus, ik ben over op Here na diverse malen in de steek te zijn gelaten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).