Switch Joy-Con controller blijkt multifunctioneel [video]

Nintendo Switch accu
Je hebt geen andere controller meer nodig voor je apparaten.

De Nintendo Switch is inmiddels enkele dagen op de markt verkrijgbaar. De innovatieve console wordt over het algemeen redelijk positief ontvangen. Een groot pluspunt aan het apparaat is de multifunctionaliteit ervan. Zo kun je het apparaat zowel als console of handheld gebruiken. De Joy-Con controller doet daar echter nog een schepje bovenop.

De Franse Nintendo fansite Nintendo Actu is er namelijk achtergekomen dat de controller van de Switch ook te gebruiken is op Windows computers én Android-toestellen. Software ontwikkelaar Sam Williams heeft de kekke Joy-Con controller ook aangesloten gekregen op macOS.

Op een Windows PC kun je het apparaat verbinden via een bluetooth-connectie, maar heb je ook een app zoals JoyToKey nodig om goed gebruik te kunnen maken van alle toetsen. Zonder deze app is de kans groot dat games op Windows de controller niet meteen herkennen en ervan gebruik kunnen maken.

Hoewel de techniek verre van nieuw is (kijk maar naar de Xbox One- en PS4-controller die over een soortgelijke functionaliteit beschikken), blijft het natuurlijk een handige feature die je er gratis bij krijgt. Het is nu aan de community om de Joy-Con mogelijkheden uit te breiden op andere apparaten.

[gv data=”MEP2JxozdPQ”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *