Switch verslaat de PlayStation 5, maar …

Switch verslaat de PlayStation 5, maar..

Als je kijkt naar het aantal verkopen dan weet Nintendo meer exemplaren van de Switch te verkopen dan Sony van de PlayStation 5. Er is een maar.

Sony is nog maar net begonnen met de PlayStation 5. De console is nu enkele maanden verkrijgbaar. Althans, verkrijgbaar. Het is verdraaid moeilijk om aan een exemplaar te komen. Dat bemoeilijkt ook de verkopen, de vraag is groter dan Sony op dit moment kan leveren. Nintendo zwaait naar Sony en passeert het merk in het aantal verkopen met de Switch. Dat blijkt uit gegevens van The NPD Group op basis van de Amerikaanse verkopen in januari.

Maar Sony kan echter terugzwaaien. Ze verkopen dan wel minder exemplaren van de PlayStation 5 in vergelijking met Nintendo en de Switch, Sony lacht uiteindelijk het laatst. Het bedrijf achter de PS5 weet per verkochte console meer geld over te houden dan Nintendo met de Switch. En ondanks het feit dat er minder verkopen zijn heeft Sony toch meer geld verdiend.

Van echte netto winsten kun je nog niet spreken. Simpelweg omdat Sony de PlayStation 5 met een verlies verkoopt. Eerst moeten alle investeringen terugverdiend worden. Pas op de lange termijn harkt Sony echt geld binnen met de console, maar dat duurt dus nog even. (via The Verge)

Nog geen reacties

  1. ‘maAr dat duurt dus nog even.’

    Daarnaast zal het Nintendo vrij weinig boeien wat de ps5 (en uiteindelijk de XBsX/S) gaat doen, qua verkoopaantallen.

    Nintendo gaat al jaren lekker z’n eigen gang en ondanks dat ze beide wel dezelfde titels uitbrengen zijn het geen directe concurrenten van elkaar. Een switch wordt gekocht voor de Nintendo only games en over het algemeen niet door een hardcore gamer.

    • Ze brengen nauwelijks dezelfde titels uit.
      De verkoopkanonnen zijn doorgaans te zwaar voor de Switch en je gaat dus niet een COD, Battlefield, Destiny, Cyberpunk enzo vinden op de Switch.
      Als er versies van die games zijn dan is het altijd maar halfbakken want de hardware van de Switch is erg verouderd en was bij release al redelijk zwak.

    • doelde op verkoopcijfers, winsten is toch nog gissen, vooral de next gens, duurt idd even.
      verkoopt de Switch 2:1 ? is dat sinds de ps5 launch (en tekorten) veranderd? switch totaal vs ps5 totaal nu etc.
      mistte die info een beetje, geeft toch meer aan exact hoe de switch meer verkoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *