Sybrand Buma poept op privacy

Sybrand Buma
Dat de gebeurtenissen in Parijs zouden worden misbruikt voor een aanslag op onze privacy verbaast natuurlijk niemand.

Het Christen Democratisch Appèl, CDA voor vrienden, heeft een inventieve methode bedacht om terrorisme te voorkomen. Het lijkt hen het beste als de overheid tot de laatste byte bijhoudt wat de bevolking zoal op het internet uitspookt, van de kattenfilmpjes die we bekijken tot aan de appjes die we versturen, zodat er nooit meer bommen zullen afgaan. Dat heet dan ‘meer bevoegdheden’, waardoor ’terroristen sneller opgespoord kunnen worden’.

Sybrand Buma presenteerde zijn geniale plan in het tv-programma WNL Op Zondag, waar de grootste lichten van onze samenleving op een nogal ongemakkelijke bank naast elkaar zitten en hun briljante inzichten uitstorten over het deel van het Nederlandse volk dat op een zondagmiddag van twee tot vier naar Charles Groenhuijsen wil zitten kijken. De onderbouwing van Buma voor het tracken van alle online activiteiten van de burger door de overheid is briljant: mensen geven hun gegevens aan de supermarkt voor een kortinkje, aldus Buma, en dan zouden ze niet hun informatie ook aan de staat willen geven voor hun eigen veiligheid. Buma vindt dat raar. Hij heeft dat echt gezegd.

De wet Tapsterk zit er aan te komen, maar die moet wel nog worden goedgekeurd. Er zijn mensen die kritiek hebben op de wet, waaronder de Nationale Ombudsman en alle andere mensen zonder een al dan niet aangeboren defect aan de hersenen.

Nog geen reacties

  1. Ach wordt nog een ramp voor die christelijke CDA pedo’s dan :):)
    Maar voor de rest heeft hij groot gelijk, ze mogen best mijn fap voorkeur weten hoor en mijn dagelijkse portie autovoer. Politie staat moet er komen om het rotzooi in deze maatschappij op te ruimen, zoals het nu gaat werkt het ook niet zoveel is wel duidelijk.

    • @bofkont:
      Dat je niks te verbergen is geen argument.
      Ze moeten de verdachten juist data aftappen en niet lukraak van iedereen. Je moet slimmer te werk gaan
      Met de nieuwe wet in de hand kunnen ze alles aftappen.
      Dus ook advocaat gesprekken etc. Tuurlijk er zullen zogenaamde controles komen. Maar dat is voor de buhne.
      De overheid weet straks meer van je dan google.

    • @bofkont: Ik snap je naïeve reactie wel, dat is omdat je er geen gevaar in ziet.

      Maar privacy is niet alleen een grondrecht die een belangrijk deel uitmaakt van onze vrijheid, het beschermt ons ook tegen een al te bemoeizuchtige overheid.

      Zie een gebrek aan privacy alsof je hele leven zich in een figuurlijke trajectcontrole afspeelt. Dat is wat voortdurende controle inhoudt. Je bent op voorhand verdacht en als je je niet aan de norm houdt heb je wat uit te leggen.

      Zonder privacy leven we in een gevangenis met een ruime bezoekregeling.

  2. Sybrand Buma, de politicus die een meerdere malen al hardop nadacht over het zenden van grondtroepen naar Syrië… met militairen die heel hard ‘pang, pang!‘ hebben leren roepen zeker. Ronduit beschamend weer. Kan iemand die sukkel vertellen hoe de wereld er IRL uitziet?

    • @RRRobert: Ach Sybrand doet wel meer dingen verkeerd. Volgens mij is de wijze waarop hij deze picknick tafel gebruikt ook niet helemaal correct. Maar dat hij als hoofdpiet van de conservatieve partij achterhaalde dingen roept doet hij wel weer goed.

  3. wow 12 reacties op apparata! En dan ook nog om een inhoudelijk belangrijk item! Voor iedereen die zegt geen problemen te hebben met het prijsgegeven van privacy gegevens: Zet even je bankrekeningnummer en pincode online alsjeblieft? Je hebt er toch geen problemen mee dat je privacy wordt geschonden? En nu je toch bezig bent: Maak een mooie foto van je, zoals James May dat zo mooi zegt, wedding vegetables en zet die op apparata. Maakt toch allemaal niet uit?

    • @pomoek: Is goed hoor, zonder pasje kunnen ze nog niets 😉

      Verder kun je wel denken dat je privacy zo belangrijk is, maar weet je wat je dan moet doen?
      Internetverbinding verbreken en je mobieltje uitzetten, doe je dat niet, dan bestaat privacy niet.

      • @bofkont: Dat ik niet anoniem gebruik maak van het internet weet ik ook wel, maar dat jij weet dat ik op internet zit is toch niet privacy gevoelig? Het argument dat er bijna geen privacy is is toch geen reden om te zeggen dat we geen moeite moeten doen om onze privacy te beschermen?

        Wat jouw pincode en bankrekening betreft: Als jij zegt dat je dit zo op internet durft te zetten: Doe het dan! Het maakt toch niks uit! Zet het op apparata! Put your money where your mouth is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *