T-Mobile aangeklaagd om VodafoneZiggo-plaagreclame

T-Mobile aangeklaagd om VodafoneZiggo-plaagreclame
Je hebt de nieuwe reclame vast al eens gehoord.

Recent maakte VodafoneZiggo bekend de prijzen weer te verhogen. Het is voor het tweede jaar op rij dat het bedrijf de prijzen verhoogd, wat niet iedereen op prijs stelde. Met dit gegeven in het achterhoofd kun je als concurrent natuurlijk gebruik maken van de mogelijkheid om met een tegenactie te komen. Dat hebben ze bij T-Mobile gedaan en niet op een geheel subtiele wijze.

Door VodafoneZiggo bij naam te noemen met het reclamespotje stelt T-Mobile dat het belachelijk is dat VodafoneZiggo de prijzen verhoogd en dat zij dat niet doen. Nu mag je dit als consument denken of vinden, als bedrijf is dat wat anders. VodafoneZiggo is dan ook not amused van de reclame en zegt stappen te ondernemen. In datzelfde spotje komt niet naar voren dat T-Mobile middels een inflatiecorrectie ook de prijzen omhoog gooit. Dat schopt VodafoneZiggo tegen het verkeerde been.

Wanneer de zaak bij de rechter voorkomt is nog niet bekend. Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven de prijzen verhogen. Binnen de telecomsector, maar ook bijvoorbeeld energiebedrijven. Vaak doen ze dit onder ht mom ‘inflatiecorrectie’. (via Totaaltv)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *