T-Mobile Amerika biedt wereldwijd gratis data aan


Hee. Een telco die het snapt.

T-Mobile-klanten uit de Verenigde Staten krijgen vanaf 31 oktober in het buitenland geen kosten voor dataroaming gerekend. Nieuwe klanten kunnen zelfs al vanaf 20 oktober profiteren van de nieuwe regeling waarbij voor mobiel internet in het buitenland niets extra wordt gevraagd. Ook bellen wordt goedkoper (20c/pm), en de aan populariteit indammende communicatievorm sms’en wordt zelfs gratis.

De regeling zou gelden in meer dan 100 landen. Wel moet gezegd worden dat de internetsnelheid flink wordt geknepen, en op 128 kilobytes per seconden komt te liggen. Video’s bekijken wordt daarmee lastig, Netflixen kun je helemaal vergeten, maar emails checken en WhatsAppen is goed mogelijk.

We mogen hopen dat dit onderdeel is van een wereldwijd programma waarbij T-Mobile-klanten in het buitenland op de netwerken van T-Mobile gratis data kunnen gebruiken, en de belachelijk hoge prijzen voor dataroaming daarmee de nek om worden gedraaid. Er is echter alleen nog niets gecommuniceerd over een soortgelijke regeling in andere landen. Of en wanneer het ook naar Nederland komt is dus nog maar de vraag, maar het begin is er in ieder geval.

3 reacties

  1. Nu T-Mobile een framework hiervoor aan het optuigen is, en dataroaming per juli 2014 toch verboden wordt, zou ik zeggen dat we dit ook in Nederland mogen verwachten op termijn. Le nice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *