T-Mobile doet verouderd netwerk in de ban

Vrouw aan de telefoon
Het waren prettige doch enorm trage jaren.

Het heeft even geduurd, maar de kogel is toch eindelijk door de kerk: T-Mobile stopt op redelijk korte termijn met het aanbieden van haar 2G-netwerk. Op 15 november 2020 zal de telecomprovider officieel het netwerk uitzetten voor klanten. Vanaf die dag is het enkel nog mogelijk om van 3G of 4G gebruik te maken.

Niet zo heel extreem deze maatregel, want als het goed is ben je al jaren te vinden op een van deze twee netwerken. Op het internet vind je vanaf vandaag een nieuwe pagina van T-Mobile waarin informatie staat over het afsluiten van haar 2G-netwerk. T-Mobile adviseert alle consumenten met een (antieke) 2G-smartphone over te stappen op een nieuwe telefoon.

Het is niet voor het eerst dat T-Mobile haar eigen 2G-netwerk aftakelt. In 2015 stopte de provider al met de 900MHz-band voor haar 2G-netwerk. Deze werd vervolgens ingezet voor het 4G-netwerk. De overgebleven 1800MHz-band is dus in 2020 aan de beurt.

De 1800MHz-band wordt al deels gebruikt voor het 4G-netwerk, maar het is nog niet duidelijk of deze volledig ingezet zal gaan worden voor 4G per 2020. Het plan van T-Mobile is opvallend, want veel providers behouden juist het 2G-netwerk en vermindert hun 3G-netwerkband. Goede voorbeelden daarvan zijn Tele2 en KPN, waarvan laatstgenoemde in 2022 stopt met 3G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *