T-Mobile klanten krijgen gratis toegang 4G-netwerk

T-Mobile 4G
Goed nieuws voor bestaande klanten van T-Mobile: elke abonnee die momenteel het 3G-netwerk gebruikt krijgt gratis toegang tot het 4G-netwerk van de provider.

Het gaat zowel om mensen met abonnementen als prepaid-klanten, voorwaarde is uiteraard wel dat het toestel geschikt moet zijn voor 4G. De snelheid op het 4G-netwerk zal echter wel worden beperkt, zo schrijft nu.nl. Om de maximale snelheid op het netwerk te kunnen gebruiken dient er een nieuw abonnement afgesloten te worden, of dient men het eigen abonnement te wijzigen.

In het najaar begint T-Mobile de uitrol van het netwerk in Amsterdam en omstreken, zegt woordvoerder Eric Dekker. Net als concurrent KPN zal de provider het netwerk daarna naar andere steden uitbreiden. Hoe hoog de snelheidslimiet voor de ‘basis’-4G precies zal liggen, kan de provider nog niet zeggen. Maar de snelheid zal hoger liggen dan de huidige 3G-snelheden.

Veel nieuwe telefoons zullen compatibel zijn met het netwerk van T-Mobile. Denk aan de iPhone 5 (en iPad mini), Samsung Galaxy S4, HTC One, Sony Xperia Z, Nokia Lumia 920 en BlackBerry Z10. Vooral de iPhone 5, iPad 4 en iPad Mini zijn belangrijk, het netwerk van T-Mobile werkt namelijk alleen op 1800Mhz en 2600MHz. Omdat KPN geen 1800Mhz frequentie gebruikt, ondersteunt dat netwerk de Apple-apparaten voorlopig niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *