T-mobile krijgt 4G+: mobiel internet met 225 Mbps

Iemand een betere stockfoto?
KPN en Vodafone hadden het al even, maar de opgevoerde variant vnan 4G komt nu ook naar T-Mobile-klanten.

T-Mobile heeft er wel eens beter voorgestaan. Vorig jaar had de provider nog 4,3 miljoen Nederlandse klanten, momenteel ligt dat aantal op 3,7 miljoen. Het bedrijf is even 600.000 klanten kwijtgeraakt. Wellicht kan de uitrol van 4G+ dus weer voor een ommezwaai zorgen.

1800 en 900 Mhz

T-Mobile laat weten dat ze in november beginnen met de uitrol van 4G+, een snellere variant van 4G. In theorie haalt de provider daar een snelheid van 225 Mbps mee. Voor 4G+ wordt gebruik gemaakt van twee frequenties: 1800 en 900 Mhz. Lange tijd had T-Mobile enkel de 1800 Mhz-frequentie, terwijl concurrenten als KPN er wel meerdere hadden, en al 4G+konden uitrollen naar klanten.

Lees ook: zo snel zijn de drie grootste 4G-netwerken

75 procent

T-Mobile verwacht aan het eind van 2015 zo’n 75 procent van Nederland te kunnen coveren met 4G+. Naast het snelheidsvoordeel moet de komst van de 900 Mhz-requentie. Ook wordt de mobiele dekking binnenshuis verbeterd en krijgen desolate gebieden een betere verbinding. (‘Het werd tijd’, we horen het u denken.)

2 reacties

  1. Moet je hier ook weer speciale, 4G+ geschikte telefoons voor hebben net zoals toen 4G gefaseerd ingevoerd werd of zijn de huidige 4G telefoons al geschikt voor deze nieuwe variant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *