Tablet uit Noord-Korea doet dingen die jouw iPad niet kan

Sterf! Kapitalistische varkens!
Het is niet vaak dat een (pseudo)-communistische heilstaat iets maakt wat qua features iets uit het westen overstijgt. Toch doet dit Noord-Koreanse tablet nét even iets uitgebreider dan zijn westerse tegenhangers.

iPads en andere tablets doen tegenwoordig een hoop. Internet, email, boze vogels naar groene varkens lanceren, dat soort essentiële taken. Dit tablet, de Samjiyon, doet dat ook allemaal, inclusief Koreaanse Angry Birds. Maar daarbij ontvangt deze ook nog eens televisie!

Je kan een antenne uit de zijkant van het apparaat trekken en daarmee genieten van al het beste van SBS 6 Noord-Koreaanse staatstelevisie. De ontvanger staat vooraf ingesteld op de juiste frequenties, dus buiten het land van de Kim’s heb je er niet zo gek veel aan. Hetzelfde geldt overigens voor de browser, daar kan je alleen maar mee naar goedgekeurde websites browsen als het je eenmaal gelukt is om WiFi aan de gang te krijgen.

De specs van de 7-inch grote tablet zijn objectief bekeken ook niet verkeerd. Er zit een 1.2 GHz processor in, wat in de buurt komt van de 1.4 GHz processor van de iPad. Er zit 1 GB RAM in, en de tablet heeft 8 of 16 GB opslagcapaciteit volgens de doos. Hij draait Android, maar de standaard Google-software zit niet op de Samjiyon. Dat zou ook vrij nutteloos zijn zonder werkend internet, overigens.

[gv data=”awtOQXz_8Dc”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Niet heel byzonder, de helft van de telefoons in bijvoorbeeld japan deden dit 5 jaar geleden al. Het is hier in NL nooit op de markt gekomen omdat het tv netwerk hier niet geschikt is. KPN is nu bezig met de uitrol van tv op mobiele apparaten, maar aangezien we tegenwoordig bijna alles via internet kunnen streamen is het nut er van in twijfel te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *