Tabletpr0n van Samsung: ATIV Q & superdunne ATIV Tab 3

ATIV Q
Samsung presenteert de ATIV Q en ATIV Tab 3, twee nieuwe Windows 8 tablets die de tabletmarkt “naar een hoger niveau tillen”, aldus Samsung. Of dat ook zo is? Let’s find out.

ATIV Tab 3: anorexiatablet
De ATIV Tab 3 is met 8,2 mm de dunste Windows 8 tablet ter wereld. Hij weegt 550 gram en heeft een accu die tot 10 uur meegaat. De 10,1-inch tablet draait op Windows 8 met voorgeïnstalleerde versie van Microsoft Office Home & Student. Verder is ‘ie uitgerust met de S-Pen functionaliteit, waarmee aantekeningen zijn te maken in documenten. Ook SideSync is aanwezig, een applicatie waarmee je makkelijk kunt schakelen tussen PC’s en Samsung GALAXY smartphones. Bijvoorbeeld om een ontvangen sms op een te smartphone beantwoorden met het toetsenbord van je tablet, of een smartphonefoto bekijken en bewerken op het grotere scherm van je tablet. Ook kun je automatisch een back-up maken van je apparaten op je ATIV tablet.

Hij draait op een Intel ATOM Z2760-processor met 2 GB aan ram. Het geheugen bedraagt 64 GB. in de achterkant plaatsten de Koreanen een 720p HD-camera en onderin werd een micro USB 2.0, een micro HDMI en een micro SD poort geplaatst. De ATIV Tab 3 is vanaf eind augustus in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 629

[lg_folder folder=”Samsung/Samsung_ATIV_Tab_3/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Samsung ATIV Q: origamitablet

De ATIV Q draait op zowel Windows 8 als Android Jellybean 4.2.2. En door de scharnierconstructie kan de ATIV Q in vier vormen worden gebruikt: de platte tabletvorm, de geopende laptopvorm, de floating-vorm waarmee het scherm gedeeld kan worden en tenslotte de vorm waarmee je het scherm 180 graden kantelt. De ATIV Q heeft een gewicht van 1,29 kilo en een dikte van 13,9 millimeter.

Opvallend aan deze tablet is de resolutie van het 13,3 inch touchscreen. die is met 3200×1800 pixels gerust zeer hoog te noemen. Hij heeft een pixeldichtheid van 275 ppi. Hij draait op een Core i5-4200U-processor uit de Haswell generatie en kent 4GB aan ddr3-geheugen. Het opslaggeheugen wordt verzorgd door een ssd van 128GB.

De ATIV Q is vanaf eind augustus in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.699

[lg_folder folder=”Samsung/Samsung_convertible_ATIV_Q/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *