Tag Heuer smartwatch heeft een prijskaartje gekregen

Tag Heuer
Apple Watch, pak je spullen en vertrek.

De Zwitserse horlogeproducent Tag Heuer heeft zijn slimme horloge een prijs gegeven. Voor 1500 euro kun je in het bezit zijn van de wearable. Hoewel de Apple Watch vanaf 400 euro verkrijgbaar is, heb je qua luxe geen imposant klokje om de pols hangen. Wie een mooiere verpakking wenst, komt al gauw boven die 1500 euro uit.

De smartwatch zal draaien op Android software en is vanaf vandaag te koop in de VS. Later deze week komt de wearable naar Europa toe. Het klokje is ontwikkeld in samenwerking met Google en chipproducent Intel.

Het Zwitserse hebbedingetje is vermoedelijk van titanium van grade 2 titanium gemaakt en komt in zes verschillende kleurtjes. De exacte details worden later vandaag onthuld, wanneer CEO Jean-Claude Biver het doek zal trekken van de smartwatch op een event in New York.

Foto: Het design van de smartwatch zal geïnspireerd worden op de reeds bestaande Carrera-lijn

UPDATE: TAG Heuer belooft dat je je horloge kunt laten ombouwen in een mechanisch horloge als de smartwatchfunctie achterhaald is. Je zou ook iedere twee jaar een vernieuwde smartwatch kunnen laten inbouwen.

Video waarin de TAG Heuer Connected wordt geïntroduceerd:

[gv data=”M3-8GMTAr64″][/gv]

De TAG Heuer Connected is ontworpen in de bakermat van het luxe horloge, het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Sinds de 18e eeuw worden hier de legendarische Zwitserse horloges en chronografen – de meest precieze uurwerken ter wereld – geproduceerd. Het bijzonder stijlvolle ontwerp is dat van een ‘ouderwetse’ chronograaf, maar dan vervaardigd uit het onverwoestbare titanium grade 2. Dankzij dit moderne materiaal is de Connected lichter en schokbestendiger dan horloges van staal en goud.

“De technologie van Intel maakt prachtige ervaringen mogelijk”, benadrukt Intel-CEO Brian Krzanich. “Samen met TAG Heuer en Google hebben we een mooi, intelligent en functioneel product ontwikkeld dat de nieuwste computerinnovatie samenbrengt met meer dan honderd jaar horloge-ervaring, tijdloze esthetiek en de hoogste kwaliteit.”

De TAG Heuer, ontworpen volgens de stijl van de Carrera-collectie, is leverbaar met horlogebanden in zes verschillende kleuren: rood, blauw, wit, oranje, groen en geel. Verder kunnen gebruikers kiezen uit drie verschillende ‘digitale wijzerplaten’, allemaal levensechte weergaves van conventionele wijzerplaten. Binnenkort komen er via de TAG-Heuer-app – verkrijgbaar in Google Play Store – nog meer digitale wijzerplaten beschikbaar.

De TAG Heuer Connected ziet er in alle opzichten uit als een écht horloge: de digitale wijzers en de wijzerplaat zijn altijd zichtbaar. Op 12, 6 en 9 uur zitten chronograafwijzerplaten waarop informatie van apps wordt weergegeven. Raak een van die kleine wijzerplaten aan en de gewenste informatie verschijnt op het volledige scherm. Alle apps, snelkoppelingen en notificaties zijn te gebruiken zonder dat dit afdoet aan de klassieke uitstraling.

Het brein van het horloge is de Intel Atom Z34XX-processor met ondersteuning voor Bluetooth, Wi-Fi en 4GB geheugen. Het waterbestendige horloge, dat draait op Android Wear, heeft een saffierkristallen touchscreen, de modernste lithium-accu – goed voor een hele dag gebruik en op te laden met een draadloze contactlader – en een minuscule microfoon voor Google Voice Control.

Het horloge kan eenvoudig worden gesynchroniseerd met iedere smartphone die draait op Android (vanaf 4.3) en iOS (vanaf 8.2). Het is echter niet nodig om de Connected voortdurend aan een smartphone te koppelen: zolang er Wi-Fi is, is er ook verbinding met de cloud. Bovendien zijn er al duizenden apps voor het horloge beschikbaar, waaronder met de stem bestuurde Google-klassiekers zoals Google Translate en Google Maps. De Tag Heuer Connected is per direct verkrijgbaar via de website tagheuer.com en bij TAG Heuer boutiques en retailers over de hele wereld, waaronder Nederland.

Nog geen reacties

  1. Leuke titel, maar dan moeten de iPhone bezitters wel overstappen naar Android. Want zonder Android doet dit (overigens heel mooie) klokkie niet zoveel.
    Gemiste kans dus. Tag… Tag Heuer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *