Taxi-app Uber gaat fors uitbreiden in Nederland

Uber breidt uit in Nederland
Het oorspronkelijk uit Amerika afkomstige Uber is nu een jaar actief in Amsterdam, maar volgend jaar zijn ze er klaar voor om de rest van Nederland te veroveren.

Uber is het afgelopen jaar (in Nederland) elke maand met 25% gegroeid, daarom wordt het hoog tijd dat er wordt uitgebreid naar andere steden dan Amsterdam. Het idee achter deze dienst/app is dat je gemakkelijk een chauffeur + auto kan regelen, die betrouwbaar en representatief zijn. Op die manier weet je zeker dat je niet wordt opgelicht door een taxichauffeur.

Naar welke steden Uber precies gaat uitbreiden wil men nog niet verklappen, maar Den Haag, Rotterdam en Utrecht liggen voor de hand. Uber claimt in Nederland al enkele tienduizenden geregistreerde gebruikers te hebben. Best veel als je bedenkt dat ze momenteel alleen in Amsterdam actief zijn.

Concurrent TomTom Taxi stopte eerder dit jaar met het aanbieden van een vergelijkbare dienst, maar Drive ugo timmert momenteel nog wel aan de weg in Amsterdam.

In het buitenland gaat het trouwens ook lekker met de Uber taxidienst. Het blijkt dat Uber nu 213 miljoen aan inkomsten binnenhaalt (per jaar) en dat is zeer netjes. Het bedrijf krijgt wereldwijd 1 miljoen rit-verzoeken per week, aan 80% van die verzoeken wordt voldaan. Dat zijn 800.000 gebruikers per week. Uber zou daarom meer dan 3,5 miljard dollar waard zijn!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *