Taxi-app Uber krijgt 15 min vertraging opgelegd

Auteur: , 1 Reactie
Taxi-app Uber krijgt 15 min vertraging opgelegd

Raar maar waar, gebruikers van de taxi-app Uber moeten in Frankrijk standaard rekenen op 15 minuten vertraging. Deze vertraging is door de Franse regering opgelegd.

Het gaat lekker met de Uber-app. Na Amerika verovert de taxi-dienst nu ook steeds meer terrein in Europa. Maar juist dat zit de Franse regering niet lekker. Zij hebben nu een bizarre wetgeving doorgevoerd die Uber in 2014 verplicht stelt om 15 minuten te wachten wanneer de taxi-dienst gebeld wordt door een klant.

De wet beschermt reguliere taxibedrijven die zich door Uber bedreigd voelen. Ook andere nieuwe taxi-diensten als SnapCar en LeCab moeten er in Frankrijk aan geloven. Zij krijgen dezelfde 15 min vertraging opgelegd.

De nieuwe wet maakt vele boze tongen los in Frankrijk. Een medewerker van SnapCar laat terecht weten: “Nieuwe wet of niet, wij zullen nooit een klant in de regen laten wachten”. We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen.1 reactie

Merde!!! Vooruitgang, dat is even slecht. Als bedreigd taxi bedrijf zelf een app lanceren lijkt mij de enige remedie. Met wetten progressie tegenhouden werkt niet zo goed. Zo waren er eind 19e eeuw hier en daar wat wetjes die voorschreven dat je je koets zonder paard (automobile) uit elkaar moest halen als er vee kwam aangelopen over de weg. De beestjes zouden kunnen schrikken en trauma’s oplopen e.d. (De wagenmenner van paard en wagen zag zijn baantje al op de tocht staan).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).