Teardown! Apple Mac Pro uit elkaar gehaald

Apple Mac Pro teardown
We hebben al gezien hoe de peperdure Mac Pro wordt gemaakt, maar nu is er ook eentje volledig uit elkaar geschroefd.

Zodra de knutselaars van OWC een Mac Pro in hun knuistjes kregen konden ze maar aan één ding denken: uit elkaar halen dat ding! En toen de Mac Pro in stukjes voor hun lag viel een aantal zaken op.

Zo bleek het mogelijk te zijn om de processor van de Mac Pro te upgraden, want hij is gemonteerd in een gangbare socket. Helaas is het niet mogelijk om andere videokaart te monteren.

Mocht je behoefte hebben aan meer werkgeheugen zal is er wel goed nieuws, want extra werkgeheugen kan gewoon bijgeprikt worden. Alle foto’s van de teardown kan je bekijken bij OWC.

Nog geen reacties

  • @Laue: Beter had ik zelf niet kunnen verwoorden.
   Een iMac zonder beeldscherm is geen workstation.
   Als Apple’s filosofie over simpelheid nu eens ook op upgradability zou slaan…

    • @The360box: Er is nog altijd een verschil tussen een ander geheugenreepje plaatsen, en het overstappen op een nieuw platform. Dan blijkt een Mac pro toch slecht te upgraden, kijk alleen al eens naar die twee videokaarten met custom printplaat, ondanks dat het AMD is zullen deze een bar slechte price/performance hebben, nog buiten het discutabele van het toepassen van AMD gpu’s in een professionele computer. Daarop aansluitend zijn bijna alle interne aansluitingen ook nog eens custom, ook weer een dure grap die de prijs onnodig opdrijven. En bij het zien van die resten koelpasta krijg ik echt ijskoude rillingen, leg je minimaal 3000 euro neer voor zo’n apparaat, wordt er standaard koelpasta door een niet te zuinige robot gespoten.

     En dan heb ik nog geen enkele vergelijking met concurrentie gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *