Teardown: De Galaxy Alpha is een rommeltje van binnen

Galaxy-Alpha-Teardown
Onder het strakke uiterlijk van de nieuwe Samsung Galaxy Alpha gaat een wat rommelig innerlijk schuil.

De website iFixit staat bekend om het zorgvuldig ontleden van de populairste telefoons, om te zien hoe gemakkelijk ze te repareren zijn. Onlangs was de Galaxy Alpha aan de beurt, een nieuwe smartphone van Samsung die zich als iPhone concurrent wil profileren. Hoewel het uiterlijk dus wellicht op een Apple product lijkt, is de binnenkant vooral een kleinere replica van de Galaxy S5, en dat pakt niet heel goed uit.

Water- en stofproblemen
De Alpha is op veel vlakken zorgvuldig afgesloten, maar in werkelijkheid betekent dat niet dat hij erg goed bestand is tegen water en stof. Er is zelfs geen rubberen laagje op de achterkant aanwezig om ongewenst materiaal buiten te houden.

Als je zelf je telefoon wilt repareren, loop je met de Galaxy Alpha ook al snel tegen problemen aan. Je zult namelijk altijd het vastgelijmde scherm moeten verwijderen als je reparaties aan wilt brengen. Dit zal voor veel eigenaren geen belangrijk punt zijn, maar voor de doe-het-zelver is dit wel een extra obstakel. Uiteindelijk zijn namelijk alleen de achterkant en batterij gemakkelijk te verwijderen en vervangen.

Galaxy-Alpha-Scherm

Knoppen als de home button (die relatief snel aan vervanging toe zijn) zijn hierdoor dus enorm moeilijk om te vervangen. Over het algemeen lijkt de Galaxy Alpha de Galaxy S5 na te doen, maar zijn daarbij alle pluspunten achterwege gelaten. De ‘repairability’ die iFixit aan de Samsung Galaxy Alpha geeft is dan ook een teleurstellende 5/10. Meer informatie over de Galaxy Alpha kun je hier lezen.

6 reacties

  1. Ifixit is echt een erg leuke website. Mijn Wii gerepareerd op basis van hun tear down. Nooit erg enthousiast geweest over de ontwerpen van Samsung maar goed, veel mensen vinden dit blijkbaar een goed merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *