Teardown: de Pixel C van Google

Auteur: , Geen reacties
Pixel C

Openschroeven die hap!

Bij een teardown duiken altijd interessante feiten op. De vraag is namelijk of het apparaat eenvoudig te repareren is als het op losse onderdelen aankomt. Steeds vaker zijn moderne apparaten lastiger te fixen. Dit is bij de Pixel C niet anders.

De onderhuidse onderdelen in de tablet zijn namelijk voor een groot deel via lijm vastgeplakt. Dit betekent dat als je het apparaat uit elkaar haalt je diverse onderdelen sloopt en niet meer kunt hergebruiken. Het Android-apparaat heeft een 10.2-inch display met een resolutie van 2560×1800. Verder onder de kap zit een NVIDIA Tegra X1 en heeft de tablet een RAM geheugen van 3 GB. Verder beschikt de Pixel C aan 32 of 64 GB aan opslagruimte.

Wie kampt met een kapot onderdeel aan zijn of haar Pixel C zit met de gebakken peren. Het display dient namelijk ten alle tijden te worden verwijderd om toegang te krijgen tot de binnenkant. Dit betekent dat een nieuw scherm moet worden aangeschaft om het apparaat weer werkend te krijgen. Al met al een reparatie dat in de papieren kan lopen. Laat dus een echte professional aan het werk gaan met je tablet om onnodige kosten te voorkomen. (via iFixit)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).