Teardown: dit is de iPad Pro van de binnenkant

Auteur: , 3 Reacties
iPad teardown

Het leuke van apparaten uit elkaar halen is, dat je soms dingen ontdekt die op het eerste oog verborgen zijn. Ook dit is het geval bij de nieuwste tablet van Apple.

Traditioneel bij iFixit: een nieuw Apple product? Uitkleden die hap. Tijdens de procedure worden dingen aan het licht gesteld. Zo ontdekten de hardware-nerds dat het glazen scherm en display aan elkaar vast zitten. Dit betekent dubbele reparatiekosten als er iets stuk is, ten nadele van de klant.

Een positief dingetje werd ontdekt omtrent de batterij. Deze is er makkelijker uit te krijgen dankzij ‘touwtjes’. Dit maakt het eventuele vervangen van een kapotte batterij net iets makkelijker en heb je minder kans op schade.

iPad teardown

Volgens de experts heeft Apple ook ingeleverd op batterijcapaciteit. Door de nieuwe stereospeaker-constructie moest er ruimte gecreƫerd worden. Ruimte voor 50% extra batterijcapaciteit, aldus iFixit.

Al met al scoort de iPad Pro een 3 op een schaal van 1 tot 10 op het gebied van reparatievriendelijkheid. De batterij is makkelijker vervangbaar wat een groot pluspunt is, maar door de onpraktische schermconstructie ben je alsnog extra kosten kwijt bij een reparatie. Check alle bevindingen van de strip-experts in de video hieronder.3 reacties

Apple levert al tijden (sinds de iPhone 4) schermen als complete front unit (dus unclusief glas enz). Het zijn juist de bedrijfjes met imitatie onderdelen welke werken met los glas.

Verder wel weer erg fraai hoe de iPad Pro van binnen in elkaar zit.
Bij iFixit kleden ze meer uit dan alleen Apple producten.

Wat is een hardware-nerd nu weer? Geschrokken van het feit dat er geen engeltjes in de behuizing van Apple-apparatuur zitten? Met een iPhone ben je net zo nerd als met een Android of wat-dan-ook phone. Ook al is het ding “hip”.
@frietjemet: Ze trekken binnenkort wel weer een plastic Android speeltje open en dan mag jij weer lekker kijken, zeikerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).