Teardown: is peperdure XZ Premium de moeite waard?

Sony Xperia XZ Premium teardown
Overleeft het unieke 4K-scherm van Sony deze martelpraktijken?

De smartphonetak van Sony loopt alweer enkele jaren mee in de top. Ondanks dat ze al heel wat prima toestellen op de markt hebben, lijkt de tech-gigant qua populariteit nog niet in de schaduw te mogen staan van Samsung en Apple tegenwoordig. Met de Xperia XZ Premium doet Sony weer een degelijke poging om onder de aandacht te komen.

Het peperdure toestel met een adviesprijs van 749 euro beschikt als een van de eerste smartphones over een 4K HDR 5,5 inch-scherm, Snapdragon 835 chipset en een Motion Eye Camera waarmee je beelden in superslowmotion kunt schieten. Over de bestendigheid weten we dankzij YouTuber JerryRigEverything nu ook een stuk meer.

Hoewel voorgaande Sony-toestellen volgens Jerry niet al te sterk waren, begint deze teardown erg hoopvol; het scherm én de achterkant zijn beschermd door Gorilla Glass 5, terwijl ook de cameralens op de achterkant voorzien is van een glazen bescherming in plaats van matig plastic zoals bij vorige Xperia-vlaggenschepen.

Hoewel de plastic randen van de XZ Premium ietwat aan de matige kant zijn, slaagt het toestel met vlag en wimpel voor de buigtest. Dat mag ook wel, aangezien het dure apparaat bij wordt gestaan door randen waar je ‘U’ tegen zegt. De volledige video bekijk je hieronder.

[gv data=”OkJQguSNekk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *